Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A tudomány mai állása

Írta:

A Halas Rádióban pénteken délelőtönként 10 órától  újdonságokat hallhatnak a tudomány világából.A tartalomból - Emberi szervek háromdimenziós nyomtatás;A dízelautók tízszer mérgezőbbek, mint a nehéz járművek;Bemutatkozhat az Airbus repülő autója;A babák emlékeznek az életük első hónapjaiban hallott nyelvre;Színtévesztők millióinak segíthet egy magyar találmány

Általánossá válhat az emberi szervek háromdimenziós nyomtatása 20-25 éven belül. A 3D-s nyomtatás, más néven additív gyártás során molekuláris szinten, rétegről rétegre lehet szövetszerkezeteket létrehozni. Az így előállított szerveknek köszönhetően megszűnhetnek a transzplantációs várólisták.

Bővebb információt ITT olvashatnak.

Búcsút inthetünk a dugóknak: még idén bemutatkozik az Airbus repülő autója. A repülő autókra többnyire csak mint sci-fire gondol az ember, annak ellenére, hogy nagyon is közelít a valósághoz. A szlovákok például már működő járművet készítettek, a TF-X névre keresztelt modell egy fontos téren kapott zöld utat a fejlesztéshez, de a Google alapítója is ilyen irányban gondolkodik. Sőt, 2018-ban már az első komolyabb gép is megérkezhet. Már csak ezekből a tényekből kiindulva is azt lehet mondani, nagyon is valóság lesz a dologból, nemrég azonban egy minden eddiginél komolyabb szereplő tűnt fel a színen: az Airbus – írja a Reuters. A világ egyik legnagyobb repülőgépgyártó vállalata a napokban jelentette be, hogy már készítik az első repülő autójuk prototípusát, amit még az idén láthat a közönség.

A repülő autóról ITT olvashatnak.Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Babud és Társa

Babud és Társa

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Krausz és Társai

Krausz és Társai