Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Hírek a tudomány világából

Írta:

A Halas Rádió legújabb magazinjában minden héten pénteken  10 órától   - A  tudomány mai állása:  címmel  számtalan új érdekességgel lepjük meg hallgatóinkat. Ezek közül ízelítőnek néhány téma a tartalomból - Hírek a tudomány világából   - Számtalan új érdekességgel lepjük meg hallgatóinkat. Ezek közül ízelítőnek néhány téma a tartalomból - Új emberi szervet fedeztek fel - Itt a szén-monoxid-mérgezés első hatékony ellenszere - Rejtélyes égitest fogja megközelíteni a Föld pályáját - Szelfibot? Felejtse el, itt az Airselfie. 

Immár hivatalos: új emberi szervet fedeztek fel. A The Lancet Gastroenterology & Hepatologyban megjelent új tanulmányban a szakértők hivatalosan is bejelentették, hogy egy eddig el nem ismert emberi szervet azonosítottak a hasüreg belsejében.

http://24.hu/tudomany/2017/01/03/immar-hivatalos-uj-emberi-szervet-fedeztek-fel/

Itt a szén-monoxid-mérgezés első hatékony ellenszere. A szén-monoxid-mérgezés gyakran halállal vagy maradandó károsodással végződik, mert a hosszan tartó belégzés hatásai már visszafordíthatatlanok. Vagy legalábbis azok voltak eddig: a most felfedezett ellenméreg úgy tisztítja meg a vért a mérgező gáztól, ahogy eddig semmi.

http://www.origo.hu/egeszseg/20161214-korszakalkoto-felfedezes-lehet-a-gyilkos-szan-monoxidot-semlegesito-mutans-feherje-kikiserletezese.html

Rejtélyes égitest fogja megközelíteni a Föld pályáját. A különös objektum a következő hónapban fog elhaladni a Föld mellett. És hogy miért is annyira furcsa? Nos, azért, mert a szakértők sem tudják, mi is lehet pontosan. A 2016 WF9 nevű égitestet a NASA aszteroidákra és üstökösökre vadászó NEOWISE projektjének kutatói fedezték fel 2016 novemberének végén. A szakértők szerint az objektum akár egy kilométer átmérőjű is lehet, és meglehetősen széles pályát ír le: a Jupitertől egészen a Föld pályájának közeléig jut el. Az égitest bolygónkhoz legközelebb február 25-én lesz.

http://24.hu/tudomany/2017/01/05/rejtelyes-egitest-fogja-megkozeliteni-a-fold-palyajat/

Szelfibot? Felejtse el, itt az Airselfie! A karunk meghosszabbításaként funkcionáló, több éve hódító szelfibot helyett megjelent a zseb méretű Airselfie névre keresztelt drónkamera, melynek segítségével a levegőből, távolabbról készíthetünk magunkról és barátainkról légifotókat és videókat. A szerkeszetet egy olasz vállalkozó, Edorado Stroppiana álmodta meg. Az Airselfie egy 5 megapixeles, full HD kamerával, 4GB micro SD kártyával felszerelt drónkamera, mely olyan pontosan beállítható szögből és távolságból képes fényképeket, illetve videókat készíteni, melyre egy mezei szelfibot nem.

A négy rotor, képes akár 20 méteres magasságig is repíteni a kamerát, hogy az onnan készíthesse rólunk a legelőnyösebben beállított fotót. A repülő kamera mérete mindössze kb  9, x 7 x 1 cm, súlya pedig 52 g. A drón navigációját és vezérlését egy saját alkalmazáson keresztül végezhetjük, mely már most elérhető IOS-en és Androidon egyaránt.

http://tudomanyplaza.hu/szelfibot-felejtse-el-az-mar-multe/

 Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Babud és Társa

Babud és Társa

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Belvárosi patika

Belvárosi patika