Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Friss szemlélet, tehetséges energia -Az Ódry Színpad idei évadának repertoárjából

Írta: Bödecs András

Érdemes figyelmet fordítani a Színház- és Filmművészeti Egyetem gyakorló színpadának, az Ódry Színpadnak izgalmas, kísérletező kedvű előadásaira. A repertoár rendkívül sokszínű: klasszikusok és kortárs irodalmi művek egyaránt helyet kapnak a színház kínálatában. Jegyet online lehet vásárolni a http://odryszinpad.hu/havi-musor weboldalon. A harmincas évek legendás tanáráról, Ódry Árpádról elnevezett egyetemi színpadon a jelenlegi magyar színházi kínálat kiemelkedő előadásaiban részesülhetnek az érdeklődők: több helyszínen, ....

az egyetemen oktató művésztanárok vagy a színházi szakma elismert vendégrendezői instruálásával, az elkötelezett hallgatók prezentálásában.

Az idei évadban került bemutatásra egy örök klasszikus, Csehov Sirálya, a IV. éves színművész hallgatók tolmácsolásában.

Az előadás helyszíne az egyetem aulája, a díszlet minimális: a legnagyobb szerepet egy régi, úszómesterek által használt magasított ülőalkalmatosság, emellett pár ócska, az aula hangulatához illő bútor. Ezt az egyszerű teret töltik meg a színészek olyan játékkal, amit sokszor a legnagyobbaktól sem láthatunk.
Az előadás alatt több szerepben is megmutatják magukat az egyetem hallgatói. Meglepően meggyőző alakítással bújnak egyetemista fiúk ötvenes nők bőrébe. A huszonéves színészek nemcsak a karakterekkel, hanem a darab kérdéseivel is azonosulnak, hiszen a felmerülő kérdések számukra talán a legaktuálisabbak: a fiatal, alkotó energiával teli, ambiciózus színészek vajon meg tudják-e reformálni a színházat vagy marad a rutinos, befutott alkotók által uralt művészet, ahol a fiatalságnak csak a sikertelen formabontási kísérletekből származó depresszió marad.

Zsótér Sándor vakmerő rendezése nem érdemtelenül került fel a www.7ora7.blog.hu színházi portál által felállított legjobb 40 előadást felvonultató listára 2015-ben.

Forrás:

http://odryszinpad.hu/

http://7ora7.hu/Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Babud és Társa

Babud és Társa