Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Színházba járni gyerekekkel? - A Kolibri Színház kínálatából

Írta: Bödecs András

Az 1992-ben alakult Kolibri Színház gyermek-ifjúsági és családi színházi előadások széles repertoárját vonultatja fel. Toda – a csoda gyereknyelven (0-3 éveseknek), János vitéz (9-12 éveseknek), Mario és a varázsló (14 éves kortól) Részletek a továbbiakban...

Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb stílust és műfajt, hiszen a bábelőadástól kezdve, a prózai darabokon át az operáig minden megtalálható az intézmény kínálatában. Nemcsak a műfaji sokszínűség az, ami elsőre szembetűnik, de a különböző művészi kifejezőeszközök fuzionálásával is ügyesen operálnak az egyes produkciókban. A hagyományos népi, klasszikus zenei, képzőművészeti és irodalmi értékek megmutatása egyaránt szerepet játszott a Kolibri jelenlegi repertoárjának kialakításában.

Ajánlónkban a három korosztálynak (csecsemő, gyermek és ifjúsági) szánt egy-egy előadásból adunk ízelítőt:

Toda – a csoda gyereknyelven (0-3 éveseknek)

A Kolibri színház bábművészei három átváltozó, csetlő-botló bohócfigurából bontakoztatja ki a történetet. Az Orosz Klaudia készítette játékok formai átalakulását zene és ének teszi még színesebbé.

János vitéz (9-12 éveseknek)

A magyar irodalom egyik örökérvényű költeményét is megtalálhatjuk a színház repertoárjában. A kerettörténet négy vándorral kezdődik, akik különös módon bábokkal teli kosarakkal érkeznek a Nyugati pályaudvarra. A járókelőket bevonzza a négy ismeretlen játéka és közös utazásra indulnak Kukorica Jancsi, Iluska és a gonosz mostoha világában, ahol zsiványok, sárkányok, medvék és sok más kaland vár minket. Petőfi remekműve az igényes díszletnek és báboknak köszönhetően új formát ölt, ami a képzeletbeli utazásunkat egy új árnyalattal gazdagítja.

Mario és a varázsló (14 éves kortól)

A gimnáziumi korosztálynak egy 20. századi író, Thomas Mann tollából származó adaptációval kedveskednek a Kolibri Színház művészei. A történeten keresztül belepillanthatunk egy olasz kisváros életébe a húszas évek fasizálódó Olaszországában.
Van-e valódi szabad akaratunk? Akarjuk, hogy legyen, vagy vágyunk arra, hogy mások uralkodjanak felettünk? Ilyen és ehhez hasonló alapvető kérdéseken való együttgondolkodásra hívják fiatal nézőit a Kolibri Színház művészei.

 A fent említett és további előadások leírását, illetve a színház elérhetőségeit is megtalálhatják a www.kolibriszinhaz.hu weboldalon. Ugyanitt van lehetőség internetes jegyvásárlásra is.Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Babud és Társa

Babud és Társa

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.