Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Vérbő komédiát mutat be a kecskeméti Katona

Írta: Bödecs András

E hónapban kerül bemutatásra Beaumarchais: Figaro házassága című színműve a kecskeméti Katona József Színházban. Az előadásra jegyek már kaphatók.

A francia szerző drámáját a forradalom mulatságosan vidám előjátékaként tartják számon, hiszen a darabban Figaro, a népi hős diadalmaskodik semmirekellő úri gazdáján, előre hirdetve hogy nemsokára az egész francia nép diadalt ül gyűlölt urai fölött. Nem csoda, hogy a maga idejének talán legellentmondásosabb darabja volt. Hosszas huzavona, intrika előzte meg annak ősbemutatóját, hiszen bravúrosan mutatja be a 18. század végi korrupt francia arisztokráciát és annak fonákságait.

Az eszmék mellett azonban az igaz szerelem forradalma emelkedik ki. Egy tinédzser epekedő szerelmét az úrnője iránt, a megunt úrnő szerelmét a férje iránt, a férj vágyakozását minden fellebbenő szoknya után, gyarló és igaz, esendő és virgonc párokat láthatunk a színpadon.

Keszég László rendezésében Kocsis Pál, Csapó Virág, Zayzon Zsolt, Trokán Nóra, Porogi Ádám, Danyi Judit, Ferencz Bálint, Sirkó László, Demeter Helga, Körtvélyessy Zsolt és Váry Károly szólaltatják meg Beaumarchais remekművét a kecskeméti Katona színpadán.

Kép forrása:

www.kecskemetikatona.hu

Kapcsolódó oldalak: www.vigszinhaz.hu www.kecskemetikatona.hu


Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Szervánszky cukrászat

Szervánszky cukrászat

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Babud és Társa

Babud és Társa

Mozaik LakásCenter

Mozaik LakásCenter