Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Vérbő komédiát mutat be a kecskeméti Katona

Írta: Bödecs András

E hónapban kerül bemutatásra Beaumarchais: Figaro házassága című színműve a kecskeméti Katona József Színházban. Az előadásra jegyek már kaphatók.

A francia szerző drámáját a forradalom mulatságosan vidám előjátékaként tartják számon, hiszen a darabban Figaro, a népi hős diadalmaskodik semmirekellő úri gazdáján, előre hirdetve hogy nemsokára az egész francia nép diadalt ül gyűlölt urai fölött. Nem csoda, hogy a maga idejének talán legellentmondásosabb darabja volt. Hosszas huzavona, intrika előzte meg annak ősbemutatóját, hiszen bravúrosan mutatja be a 18. század végi korrupt francia arisztokráciát és annak fonákságait.

Az eszmék mellett azonban az igaz szerelem forradalma emelkedik ki. Egy tinédzser epekedő szerelmét az úrnője iránt, a megunt úrnő szerelmét a férje iránt, a férj vágyakozását minden fellebbenő szoknya után, gyarló és igaz, esendő és virgonc párokat láthatunk a színpadon.

Keszég László rendezésében Kocsis Pál, Csapó Virág, Zayzon Zsolt, Trokán Nóra, Porogi Ádám, Danyi Judit, Ferencz Bálint, Sirkó László, Demeter Helga, Körtvélyessy Zsolt és Váry Károly szólaltatják meg Beaumarchais remekművét a kecskeméti Katona színpadán.

Kép forrása:

www.kecskemetikatona.hu

Kapcsolódó oldalak: www.vigszinhaz.hu www.kecskemetikatona.hu


Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

 FÁRSZER  Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

FÁRSZER Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

Babud és Társa

Babud és Társa

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Bács-Gazda Coop Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.