Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A nemzetköziség útján: színházi fesztivál Budapesten

Írta: Bödecs András

A Budapesti Nemzeti Színházban -Kortársaink, a klasszikusok mottóval- idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Madách Nemzetközi Színházi találkozó, röviden MITEM. A klasszikus darabok mellett a kortárs feldolgozások is helyet kapnak a fesztivál repertoárjában. A kedves érdeklődők 14 ország 22 előadását láthatják április 11. és 24. között.

A MITEM előadásaira jegyek még kaphatóak, több előadásra is azonban már elkelt az összes. Úgyhogy, a kedves érdeklődők mielőbb nézzenek utána a részleteknek a fesztivál saját honlapján, a www.mitem.hu oldalon. Emellett a találkozó eseményeit a www.facebook.com/mitembudapest oldalon tudják követni.

 Vidnyánszky Attila főigazgató a rendezvény januári sajtótájékoztatóján elmondta: az elmúlt két évben a rendezvénynek sikerült európai ismertséget szereznie, most azonban a világ fesztiváltérképére is szeretnének felkerülni a MITEM-mel. Így idén más kontinensek színtársulatainak szereplését is élvezheti a közönség. Ilyenek lesznek a jakut, kínai, koreai és argentín előadások. A különlegességek mellett természetesen a hazai és európai előadások lesznek többségben.

A fesztivál célja megalakulása óta töretlen: Magyarországon megmutatni a világ jelentős színházi műhelyeinek alkotásait, segíteni a hazai nézőket és a hazai színházi szakmát abban, hogy "képben legyen" a világ színházművészetében zajló folyamatokkal.

A fesztivál két hete alatt idén is feliratozva vagy szinkrontolmácsolással mutatják be az előadásokat. A színházi estéket szakmai programok kísérik: a nézők találkozhatnak közönségtalálkozók keretében az előadások után a rendezőkkel, filmvetítések, beszélgetések, kiállítások tarkítják a fesztivált, fiataloknak szóló Fesztiválklubbal is várják a nézőket.

Kapcsolódó oldalak: https://nemzetiszinhaz.hu/hirek/2016/01/mitem-2016 https://nemzetiszinhaz.hu/hirek/2016/01/kortarsaink-a-klasszikusok-iii-mitem-a-nemzeti-szinhazban


Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Mozaik LakásCenter

Mozaik LakásCenter

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Szervánszky cukrászat

Szervánszky cukrászat

Babud és Társa

Babud és Társa