Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A nemzetköziség útján: színházi fesztivál Budapesten

Írta: Bödecs András

A Budapesti Nemzeti Színházban -Kortársaink, a klasszikusok mottóval- idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Madách Nemzetközi Színházi találkozó, röviden MITEM. A klasszikus darabok mellett a kortárs feldolgozások is helyet kapnak a fesztivál repertoárjában. A kedves érdeklődők 14 ország 22 előadását láthatják április 11. és 24. között.

A MITEM előadásaira jegyek még kaphatóak, több előadásra is azonban már elkelt az összes. Úgyhogy, a kedves érdeklődők mielőbb nézzenek utána a részleteknek a fesztivál saját honlapján, a www.mitem.hu oldalon. Emellett a találkozó eseményeit a www.facebook.com/mitembudapest oldalon tudják követni.

 Vidnyánszky Attila főigazgató a rendezvény januári sajtótájékoztatóján elmondta: az elmúlt két évben a rendezvénynek sikerült európai ismertséget szereznie, most azonban a világ fesztiváltérképére is szeretnének felkerülni a MITEM-mel. Így idén más kontinensek színtársulatainak szereplését is élvezheti a közönség. Ilyenek lesznek a jakut, kínai, koreai és argentín előadások. A különlegességek mellett természetesen a hazai és európai előadások lesznek többségben.

A fesztivál célja megalakulása óta töretlen: Magyarországon megmutatni a világ jelentős színházi műhelyeinek alkotásait, segíteni a hazai nézőket és a hazai színházi szakmát abban, hogy "képben legyen" a világ színházművészetében zajló folyamatokkal.

A fesztivál két hete alatt idén is feliratozva vagy szinkrontolmácsolással mutatják be az előadásokat. A színházi estéket szakmai programok kísérik: a nézők találkozhatnak közönségtalálkozók keretében az előadások után a rendezőkkel, filmvetítések, beszélgetések, kiállítások tarkítják a fesztivált, fiataloknak szóló Fesztiválklubbal is várják a nézőket.

Kapcsolódó oldalak: https://nemzetiszinhaz.hu/hirek/2016/01/mitem-2016 https://nemzetiszinhaz.hu/hirek/2016/01/kortarsaink-a-klasszikusok-iii-mitem-a-nemzeti-szinhazban


Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Babud és Társa

Babud és Társa

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

 FÁRSZER  Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

FÁRSZER Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Bács-Gazda Coop Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.