Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Szaktanári vélemény a magyarérettségi első részéről (eduline.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Érettségizőbarát szöveget kaptak a diákok a magyarérettségi első részében - mondta el az Eduline által megkérdezett szaktanár. Szerinte a diákok az időbe is bele fognak férni.

Ahogy már írtunk róla, a könyvek történetéről, olvasásról és a kódexekről kaptak szövegértési feladatot a középszinten vizsgázók az idei magyarérettségi első részében – a vizsgázóknak először értelmezniük kell a kétoldalas szöveget, majd különféle feladatokat kell az alapján megoldaniuk, tudta meg az Eduline. Szintén az első részhez tartozó szövegalkotási részében pedig a sportról és testnevelésről szóló érvelést vagy egy egészségügyi problémákról szóló hivatalos levelet kell írniuk a diákoknak.

A magyartanár szerint az idei feladatsor a vizsgázóbarát érettségik közé tartozik. "A diákoknak lesz elég idejük megoldani a feladatsort, ugyanis a legtöbb kérdés a szövegből visszakereshető információkra kérdez rá" -A szöveg ráadásul olyan témát érint, amivel a diákok akár több órán is találkozhattak a középiskolai éveik alatt.

Szerinte valószínűleg az érvelést fogják választani a diákok, mivel azt rövidebb idő alatt meg lehet oldani, mint a hivatalos levelet. Bár szerinte a feladat meghatározásában van kétértelműség, a többség ennek áll majd neki. A két feladat támájával kapcsolatban azt mondta, a feladatok aktuálisak és a diákok számára is ismerősek.

Forrás: http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/20200504_tanari_velemeny_a_gyakorlati_szovegalkotasrol



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!