Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Ingázó diákok: rosszabbul teljesítenek, mint akiknek közel van az iskola? (eduline.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Befolyásolhatja a napi ingázás az iskolai teljesítményt? Angol kutatók megnézték, mennyi utazási idő hat már negatívan a diákok eredményeire.

Oktatáskutatók megnézték, hogy a diákok utazási lehetőségei mennyiben befolyásolhatják az iskolában elért eredményeiket. A BBC a SchoolDash tanulmánya alapján azt írja, a rosszabb közlekedési lehetőségek miatt még a gazdagabb területeken is tapasztalható az alacsonyabb iskolai teljesítmény.

A tömegközlekedéssel gyorsan elérhető angliai középiskolák 31 százaléka minősült kiemelkedőnek, míg a lassan megközelíthető iskolák mindössze 17 százalékát ítélték kiemelkedőnek.

Az átlagos utazási idő 33 percnek felel meg, azok a diákok, akik ennél többet utaznak, már kimutathatóan gyengébben teljesítenek a vizsgálat szerint - derül ki a kutatásból.

Ugyanakkor hozzáteszik, nemcsak a diákok, a tanárok életében is központi kérdésről van szó. Adott iskolának elérhető távolságban kell lennie ahhoz, hogy vonzza a tanárokat. Talán nem meglepő módon derült ki az is, hogy a periférián kívüli, vidéki térségekben lévő iskolák nehezebb helyzetben vannak. De Simon Burgess, a Bristoli Egyetem professzora hozzátette, soha nem lesz egyetlen oka az iskolák jól vagy kevésbé jól működésének.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/20200305_iskolai_teljesitmeny_kutatasBárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Babud és Társa

Babud és Társa

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Belvárosi patika

Belvárosi patika

 FÁRSZER  Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

FÁRSZER Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Bács-Gazda Coop Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.