Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Ingázó diákok: rosszabbul teljesítenek, mint akiknek közel van az iskola? (eduline.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Befolyásolhatja a napi ingázás az iskolai teljesítményt? Angol kutatók megnézték, mennyi utazási idő hat már negatívan a diákok eredményeire.

Oktatáskutatók megnézték, hogy a diákok utazási lehetőségei mennyiben befolyásolhatják az iskolában elért eredményeiket. A BBC a SchoolDash tanulmánya alapján azt írja, a rosszabb közlekedési lehetőségek miatt még a gazdagabb területeken is tapasztalható az alacsonyabb iskolai teljesítmény.

A tömegközlekedéssel gyorsan elérhető angliai középiskolák 31 százaléka minősült kiemelkedőnek, míg a lassan megközelíthető iskolák mindössze 17 százalékát ítélték kiemelkedőnek.

Az átlagos utazási idő 33 percnek felel meg, azok a diákok, akik ennél többet utaznak, már kimutathatóan gyengébben teljesítenek a vizsgálat szerint - derül ki a kutatásból.

Ugyanakkor hozzáteszik, nemcsak a diákok, a tanárok életében is központi kérdésről van szó. Adott iskolának elérhető távolságban kell lennie ahhoz, hogy vonzza a tanárokat. Talán nem meglepő módon derült ki az is, hogy a periférián kívüli, vidéki térségekben lévő iskolák nehezebb helyzetben vannak. De Simon Burgess, a Bristoli Egyetem professzora hozzátette, soha nem lesz egyetlen oka az iskolák jól vagy kevésbé jól működésének.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/20200305_iskolai_teljesitmeny_kutatas



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!