Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Itt a kormány bejelentése: jöhet az újabb akcióterv (hellovidek.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányülést követően számol be a kormány legújabb döntéseiről. Ezek szerint a kormány elfogadta a klímavédelmi akciótervet, amelyben konkrét intézkedések szerepelnek. Március közepén kaphatják kézhez az emberek a kormány új nemzeti konzultációját. A tárcavezető elmondta a kormány álláspontját a rekord gyenge forintról is - írja a Portfolio.

Ahogy a portál írja, klíma- és természetvédelmi akciótervet is elfogadott a kormány. Ennek részleteit Orbán Viktor február 16-i évértékelőjében fogja elárulni.

A cél, hogy az országot jobb állapotban adja át a későbbi generációknak - mondta Gulyás Gergely a február 13-i Kormányinfón.

Nem újdonság az új akcióterv híre, mivel Orbán Viktor a januári Kormányinfóján már megemlítette. Ahogy akkor fogalmazott, az új akcióterv konkrét intézkedéseket és javaslatokat fog tartalmazni.

Meg is említett néhány, az ország zöldítését célzó példát:

- 2022-től a városi közlekedésben csak elektromos buszokat lehet forgalomba helyezni

- minden illegális szemétlerakó helyet meg kell szüntetni

- még idén olyan döntéseket kell hozni, amellyel mentesítik a folyókat a műanyag PET-palackoktól

- műanyag csomagolóanyagok kivezetése

Német-magyar kapcsolatok

Orbán Viktor a szerdai kormányülésen tájékoztatta a kormány tagjait a legutóbbi németországi látogatásának eredményeiről is. A kormányközi kapcsolatok az elmúlt években jónak bizonyultak, de vannak kérdések, amelyekben nem értünk egyet. A gazdasági együttműködés és az uniós politikai partnerség kifejezetten kedvező - tette hozzá.

A gazdasági kérdések között szerepelt, hogy mit csináljon Magyarország, ha az EU gazdasága recesszióba csúszik. Emellett a német kancellárral a magyar kormányfő a következő uniós költségvetési ciklusról is tárgyalt - számolt be Gulyás Gergely.

A tárgyalásokon a brit kilépés is előkerült. A brit kilépés folytán csökkennek a költségvetési források, fontos, hogy ennél nagyobb mértékben ne csökkenjenek a rendelkezésre álló források - mutatta be a magyar szempontokat a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Nemzeti konzultáció

Március közepétől kapják meg az emberek a nemzeti konzultációt, ami április végéig tarthat. Kilenc kérdésre számíthatnak a kitöltők - válaszolta egy kérdésre a miniszter.

Iparűzési adó

A kormány egyelőre nem döntött semmilyen intézkedésről, ami a helyi iparűzési adót érintené - reagált arra a kérdésre, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács módosításokat javasol ebben, ami érzékenyen érintené az önkormányzatokat.

Koronavírus

Tegnap elhangzott a kormányülésen, hogy az operatív törzs szerint továbbra sincs fertőzött Magyarországon.

Az ingyenesen hívható tájékoztató telefonszámra eddig 700 hívás futott be. A veszély mindig fennáll, de mindent megteszünk, hogy a helyzet kezelhető legyen - nyugtatott meg mindenkit Gulyás.

Ózdi elbocsátás

Teljes körű felhatalmazással utazik Ózdra, az 1200 fős elbocsátás helyszínére Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy senki ne maradjon munka nélkül - jelezte Gulyás.

Forrás: https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2020/02/13/itt-a-bejelentes-johet-az-ujabb-akcioterv



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!