Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Apokalipszisre figyelmeztetnek a méhészek: sürgősen változtatni kéne (hellovidek.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Európa-szerte tüntetnek, arra akarják felhívni a figyelmet, hogy méhészek nélkül össze fog dőlni a mezőgazdaság. Azt akarják elérni, hogy az Európai Unió tisztességes piaci feltételeket biztosítson nekik. A szakember szerint az európaiak egy dolgot tudnak tenni: európai mézet kell vásárolniuk.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke szerint méhészek nélkül össze fog dőlni a mezőgazdaság - ezt annak apropóján nyilatkozta az Inforádiónak, hogy Európa-szerte, többek között Brüsszelben, Párizsban és Amszterdamban is tüntetnek a méhészek januárban. A demonstrációkat a Magyarországon bejegyzett Egyesület az Európai Méhekért szervezi. Az olcsó kínai méz és a környezeti károk, vegyszerek miatt mennek utcára, és azt akarják elérni, hogy az Európai Unió tisztességes piaci feltételeket biztosítson nekik.

Fulmer-Takács Ferenc, az egyesület vezetője azt mondja, a méhészetek körülményei folyamatosan romlanak a felsorolt okok miatt. Azt is hozzátette, hogy a politika, tehát a kormányok nélkül szeretnék megoldni a problémájukat.

Elkövetünk mindent, hogy a jogszabályokat is megváltoztassák, de ezek nélkül is tudunk eredményt elérni. Az emberek figyelmét fel tudjuk hívni arra, hogy itt drámai változások vannak – hangzott el az adásban. A szakember szerint az európaiak egy dolgot tudnak tenni: európai mézet kell vásárolniuk.

Korábban az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke, Bross Péter azt nyilatkozta az M1-nek, hogy méhészek nélkül össze fog dőlni a mezőgazdaság, ezért az Európai Uniónak tisztességes piaci feltételeket kell biztosítania nekik.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület közlése alapján az EU-ba évente 250 ezer tonna méz jön be, a fele Ázsiából. Kína a világ méztermelésének harmadát, 550 ezer tonna mézet termel. Ez a nagy mennyiségű olcsó méz meghatározza a többi méz, így a magyar méz árát is.

Forrás: https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2020/01/24/apokalipszisre-figyelmeztetnek-a-meheszek-surgosen-valtoztatni-keneBárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Babud és Társa

Babud és Társa

Bács-Gazda Coop Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Krausz és Társai

Krausz és Társai

 FÁRSZER  Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

FÁRSZER Épületgépészeti kis- és nagykereskedés