Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Két hetet nyertek a szülők: megszavazta az Országgyűlés a beiskolázással kapcsolatos halasztást (eduline.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Január 31-ig meghosszabbította a tankötelezettség alóli felmentési kérelem beadási határidejét kedden az Országgyűlés.

Átmeneti jelleggel január 15-ről január 31-re módosult az iskolahalasztási kérelmek benyújtásának határideje, ugyanis az Országgyűlés ma elfogadta a javaslatot. Így azok a szülők, akik nem szeretnék, hogy jövőre iskolába menjen hatéves gyermekük, január végéig nyújthatják be az Oktatási Hivatalhoz az erről szóló kérelmet.

Ahogy beszámoltunk róla, januártól annak a gyereknek, aki augusztus 31-ig betölti a hatodik életévét, szeptembertől iskolába kell mennie. A felmentésről pedig többé nem a szülő és az óvodapedagógus dönt majd: a kérelmet az Oktatási Hivatalnak kell benyújtani minden év január 15-ig. Ezt az OH a szülő indoklása és a csatolt dokumentumok alapján bírálja el, de a helyi pedagógiai szakszolgálatok segítségét is kérheti. A kérelem tartalmi és formai követelményeiről itt olvashatnak (https://eduline.hu/kozoktatas/20191127_Iskolaerettsegi_vizsgalatok).

Ha a szakértői bizottság 2020. január 15-e előtt kiállított véleménye azt tartalmazza, hogy a hatéves gyermek további egy évig maradhat az óvodában, akkor nincs szükség arra, hogy a szülő vagy a gyám kérelmezze ezt az Oktatási Hivatalnál. Ebben az esetben a gyermek automatikusan további egy évig óvodai nevelésben vehet részt - írja az Oktatási Hivatal.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/20191210_iskolaerettsegi_vizsgalatok



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!