Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Így spórolhatunk meg 10 ezer forintot havonta (femina.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Az emberek többsége pontosan annyit költ, amennyit keres, mindegy, hogy ez az összeg az átlagbér felett van, vagy éppen alatta. Pedig milyen jó lenne hónap végén nem a mínuszok miatt aggódni a bankszámlán, hanem a pluszokat látni a pénztárcában.

Mégis, ha spórolásra gondolunk, sokan azonnal a lemondásra asszociálnak, esetleg felmerül bennük, hogy miért is ne költenék el a pénzt, amiért megdolgoztak. Pedig a legtöbb ember pazarlóan él. Havonta több tízezer forintot költ el olyasmire, amire valójában nincsen szüksége, vagy, amit meg tudna vásárolni olcsóbban.

Havi tízezer forint könnyedén

Havi tízezer forintot leharapni a költségvetésből nem is akkora ördöngösség. Néhány egyszerű, könnyű trükkel, sokkal többet spórolhat az ember, mint azt gondolná, és így egy év alatt akár 100-200 ezer forint is összegyűlhet a perselyében, amit azután utazásra, nyaralásra vagy kikapcsolódásra fordíthat, esetleg félreteheti váratlan kiadásokra. Egy kis odafigyeléssel így nem érhetik többé kellemetlen meglepetések, és mindig lesz mihez nyúlni, ha valami baj történne.

1. Telefonköltségek

A telefont csak telefonálásra használd, ne internetezésre, pláne ne fizetésre. A legegyszerűbb dolog a telefonról parkolni, vagy a telefonról lottózni, de így az ember nem tudja nyomon követni, mennyit költ. Próbálj kisebb internetcsomagra váltani, és csak ott böngészni a világhálót, ahol van wifi. Ezzel havonta akár egy-két ezer forintot is megspórolhatsz.

2. Készpénz

Válts készpénzre! Ha a fizetésedet egyszerre veszed ki a bankból, a tranzakciók után is kevesebbet kell fizetned, ezenkívül pontosan tudni fogod, mennyit költhetsz az adott hónapban. Persze, ez nem vonatkozik a csoportos beszedésre állított szolgáltatások költségére. Jó tipp a spórolásra, ha a kivett pénz 10%-át becsúsztatod egy borítékba, és ahhoz csak végszükség esetén nyúlsz, így nem maradsz pénz nélkül a hónap végén sem.

Nap végén nézd át a pénztárcádat, és tedd félre belőle az aprókat. Az ötösökből, tízesekből is rengeteg pénz össze tud gyűlni, az ötvenes, százas és kétszázas tételek viszont már egy hét után is látható összeget tesznek ki.

3. Autózás

Ha nem tudod teljesen letenni az autót, próbáld limitálni a használatát. Csak akkor ülj volán mögé, ha feltétlenül muszáj. Azzal is csökkentheted a benzinköltséget, ha kabátban vezetsz. A klíma eszi az üzemanyagot.

4. Bevásárlás

Próbáld havi egy-kettőre limitálni a nagyobb bevásárlások számát, és, ha hét közben valamire szükséged lenne, ne az ABC-be vagy a szupermarketbe szaladj el, hanem a zöldségeshez vagy a pékhez, így kisebb az esélye, hogy olyat is megveszel, amire nincs szükséged. A boltban keresd az akciót, és felejtsd el a márkahűséget!

5. Takarítószer

Használj a takarításhoz természetes szereket. Egy üveg ecet például csak feleannyiba kerül, mint a legolcsóbb általános tisztítószer, de vízzel 1:1 arányban elegyítve nagyszerűen alkalmas a különféle felületek tisztán tartására, és 200 forintot máris félretehetsz.

6. Filléres boltok

Úgy tűnhet, mintha az eBay-en minden olcsóbb lenne, de, ha spórolni szeretnél, kerüld el az online, filléres boltokat. Az alacsony ár miatt az ember hajlamos olyasmiket is megvenni, amikre valójában nincsen szüksége. Ez igaz a normális filléres boltokra is.

7. Használt dolgok

Először mindig a használt dolgok közt nézz körül, ha valamire szükséged van. Mind ruhák, parfümök, könyvek, mind egyéb használati cikkek tekintetében vannak már olyan oldalak, ahol ellenőrzött minőségű áruhoz juthatsz jó áron. Ezeken a helyeken a saját holmijaidat is eladhatod, így, ha valami feleslegessé válik, ne dobd a szemétbe, próbáld pénzzé tenni.

8. Szórakozás

A havi fizetős programok számát felezd meg. Egy-egy ilyen buli alkalmával 5-10 ezer forint is elúszhat, de még egy mozi is kivesz a tárcádból 3 ezret. Szervezzetek inkább közös, otthoni filmezéseket, házibulikat, ahová mindenki hoz üdítőt és rágcsát. A hangulat is szuper lesz, és még az ételről sem neked kell gondoskodnod.

Forrás: https://femina.hu/otthon/havi-sporolas/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!