Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A nagy fehér cápának is van ellensége (origo.hu)?

Írta: Szabó-Kocsis János

Sokan a tengerek rettenthetetlen bestiáiként ismerjük a nagy fehér cápákat, akad viszont egy olyan faj, amitől még ők is frászt kapnak.

Egy most nyilvánosságra került videón az látható, ahogy a kardszárnyú delfinek üldözőbe vesznek néhány nagy fehér cápát Dél-Afrika partjainál. Az eset Seal Island partjai közelében történt, ahol nagyjából 3000 dél-afrikai medvefóka él, nem csoda, ha kedvelt vadászterület a tengeri ragadozók számára.

A cápák pechére nem csak ők pályáznak az emlősökre, hanem az orkák is, amiktől közismerten tart a nagy fehér.

A felvételen (kattints a forrásra) először a cápa uszonya bukkan fel, majd nem sokkal később az őt „kergető” kardszárnyú delfinek is láthatóvá válnak. A közelben más cápák is megfordultak, közülük egyet szintén menekülésre késztetett a riadt fajtárs látványa. A kutatók szerint egyelőre nem tudni, hogy a kardszárnyú delfinek szándékosan űzték-e a cápákat, vagy csak játszottak, és ettől kapott frászt az ott tartózkodó nagy fehér.

„Az elkövetkező napokban figyelni fogjuk a környék kardszárnyú delfinjeinek és fehér cápáinak viselkedését” – mondta a Science Alert tudományos portálnak Elton Polly, az Oceans Research tengerkutató szervezet munkatársa.

Forrás: https://www.origo.hu/tudomany/20191111-nem-fogja-kitalalni-mik-remisztettek-halalra-a-nagy-feher-capat-video.html?utm_source=hirkereso



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!