Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Ők az idei győztesek: öten nyertek Junior Prima díjat színház- és filmművészet kategóriában (hellovidek.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Öt fiatal művész vehette át a Junior Prima Díjat a színház- és filmművészet kategóriában október 2-án, a budapesti Kálmán Imre Teátrumban. Az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója nyújtotta át az 54 jelölt közül kiválasztott fiatal tehetségeknek.

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai. Idén Balázsi Gergő Ármin balettművész, Dér Zsolt színművész, Fehér Balázs Benő színész-rendező, Markó-Valentyik Anna bábszínész és Szabó Sebestyén László színművész érdemelte ki az elismerést, őket köszöntötték a szerdai ünnepségen.

A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 54 jelöltet állítottak. Közülük választotta ki az elismert tagokból álló, öttagú szakmai bizottság – Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai – azt az öt fiatal tehetséget, akik elnyerték a „legjobb a legjobbak közt” címet.

A tehetség csak lehetőséget, ígéretet jelent arra, hogy az ember kiemelkedő teljesítményt nyújtson. Rengeteg áldozat, kitartás és gyakorlás kell ahhoz, hogy a tehetségből igazi produkció, színház, film vagy tánc szülessen. Értő kezekkel, sokáig kell csiszolni a gyémántot, hogy teljes szépségét kibontakoztassuk, ez pedig közös felelősség – mondta az ünnepélyen Vida József. Hozzátette: „ezért támogatjuk évtizedek óta a tehetséges fiatalokat szerte az országban, és ezért vesszük ki a részünket abból, hogy az ifjú színház- és filmművészek évről évre méltó elismerésben részesülhessenek.”

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtók ekkortól érdemelhetik ki az évente odaítélt Junior Prima Díjat, amelynek öt társalapítója van. Mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Idén tizenkettedik alkalommal adták át a Junior Príma Díjat színház- és filmművészet kategóriában, az idei jutalmazottakkal együtt már összesen 89 fiatal magyar tehetség kapta meg az elismerést.

Forrás: https://www.hellovidek.hu/szorakozas/2019/10/02/ok-az-idei-gyoztesek-oten-nyertek-junior-prima-dijat-szinhaz-es-filmmuveszet-kategoriaban



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!