Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Trauma lehet az elszakadás: így éli meg a gyerek az óvodakezdést (hellovidek.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Az óvodai elszakadás trauma lehet a gyereknek és a szülőnek is, ezért fontos a gyerekek érzelmi felkészítése az óvodára és az iskolakezdésre - közölte Csák Annamária gyermekpszichológus az M1 aktuális csatornán.

A szakember azt ajánlotta, hogy a szülők kísérjék be gyereküket az óvodába, várják meg, amíg bemennek, és meséljenek nekik saját élményeikről.

Azoknál a gyerekeknél, akiket jobban megvisel az elszakadás, testi tünetek - hányinger, hasfájás - is jelentkezhetnek. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, aki a feszültség oldásában tud segíteni

- tette hozzá a gyermekpszichológus. Mint mondta, az iskolába sem könnyű beszokni, ezért a pedagógusoknak érdemes rövidebb órákat és több játékot tartaniuk az első hetekben.

Forrás: https://www.hellovidek.hu/csalad/2019/08/23/trauma-lehet-az-elszakadas-igy-eli-meg-a-gyerek-az-ovodakezdest



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!