Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Hamarosan finn módszerrel tanítják a magyar lányokat programozni

Írta: Szabó-Kocsis János

A finn nagykövetséggel és a FinnAgora finn intézettel kötött együttműködési megállapodást a Skoolt működtető Technológiai Oktatásért Alapítvány. Ennek keretében a Skool programban részt vevő, programozni vágyó lányok oktatásába a finn módszereket is beépíthetik a magyarországi szakemberek. „Finnország élen jár a digitális oktatás területén, és fontosnak tartjuk, hogy behozzuk azt a szemléletet Magyarországra, amivel ők oktatják és inspirálják a fiatalokat. Az, hogy a finn oktatás jó gyakorlatát mind programjainkba, mind oktatói tréningjeinkbe beépítjük, jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy oktatóink olyan kompetenciák birtokában legyenek, amelyek révén programjaink a gyerekek számára még különlegesebb élményekké válnak” - véli Major Zsófi, az alapítvány ügyvezetője.

A Skool fiatal lányokat tanít programozásra. Mivel a területen elég nagy a szakemberhiány - egyes becslések szerint 20 ezres -, így elég nagy luxus, hogy a hazai informatikai felsőoktatásban csak nagyon kevés nő tanul. Míg Magyarországon minden tudományág tekintetében a nők vannak többen a felsőoktatásban, addig informatikai és egyéb műszaki szakokon jóval kevesebben tanulnak, mint a férfiak.

Forrás: http://eduline.hu/felnottkepzes/2017/6/8/Hamarosan_finn_modszerrel_tanitjak_a_magyar_SYG4AV



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!