Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Rémálmok a vizsgaidőszakban: 6+1 tipikus életérzés az egyetemen

Írta: Szabó-Kocsis János

Nektek is volt már olyan a vizsgaidőszakban, amikor azt hittétek, hogy nincs lejjebb? Minden vizsgaidőszak más, de vannak visszatérő mélypontok. Összeszedtünk pár olyan helyzetet, amik az egyetemisták napjait ilyenkor meghatározzák. 1. Az érzés, amikor te még az első vizsgáidat sem csináltad meg, de van, aki már végzett velük. Nincs annál rosszabb, mint amikor az ismerőseid a különböző közösségi oldalakra azonnal kiposztolják a sikeres félévüket, pedig te még el sem kezdted a jegyzetek összeszedését. 2. Amikor elfogynak a helyek a legjobb időpontokra. Általában megtervezett vizsgaidőszakkal és időbeosztással ugrasz neki az egésznek? Remek, akkor biztosan ismered, azt, amikor 8:00-kor kezdődő vizsgajelentkezés alkalmával 8:02-kor már nincs hely a vizsgákra. Tervezheted újra.

3. Amikor még kell 1000 karakter, de nem jön az ihlet

Mindenki rémálma az, amikor sürget a leadás, de nem tudsz többet írni, és még nincs meg az elegendő karakter. Ilyenkor születnek a legjobb befejezések az esszékhez...

4. A jegyzetmágusok önkényuralma

Az megvan, amikor egy óra anyagát pótolnád, de senki sem "tud" jegyzetet adni? Ez az igazi egyetemista lét. Ilyenkor jönnek az alkuk és a szívességek, ha szerencséd van, akkor sikerrel járhatsz.

5. Hiába kezded el időben a könyvtárazást, mert nincs olyan hogy "időben"

Mindig az a könyv fog hiányozni, ami neked kell. Fogadd el. A városban mindenki egyszerre tanul rádiótörténetet vagy neurobiológiát.

Ezt csak tetézi az, amikor a könyvtárban derül ki, hogy nem is kölcsönözető valójában a könyv, elveszett a netes foglalásod vagy szimplán nem létezik a keresett szakirodalom.

6. Megszerezted a szakirodalmi listát, de nem számítottál a mennyiségre

Az oktató minimális szakirodalommal foglalkozott az órákon, de a vizsgára több 10 oldalas olvasmánylistát ad fel, amin az elolvasandó részletek is minimum 200 oldalasak. Elolvasod, az egy dolog, de vajon mit kérdez? Tuti nem azt, amit kijegyzeteltél.

+1 Amikor a szóbelin kihúzod a legrosszabb tételt

Ennél nincs rosszabb. Tegyük fel, hogy tanultál. Mindent elolvastál, de pont azt a tételt húzod, ami a legnehezebb. Ilyenkor mosollyal, de belül zokogva próbálod meggyőzni az oktatót, hogy te ezt tudod.

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2017/6/8/vizsgaidoszak_YDSUHC



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!