Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Érettségizőknek és egytemistáknak: így győzd le a tanulással járó stresszt!

Írta: Szabó-Kocsis János

Mivel lehet könnyebbé tenni a vizsgaidőszakot vagy az érettségit? Összeszedtünk pár ötletet, ami beválhat a motiváció, a hatékonyság és a feltöltődés terén. 1. Magadnak teljesíts! Sokkal könnyebben megy a tanulás, ha a céljaid belülről fakadnak. Tűzz ki rövidtávú célokat, tanulj meg egyszerre csak egy tételt! Miután befejezted, a sikerérzet motiválni fog. Hidd el, kis siker is siker. 2. Listázások. Sokan rossz ötletnek gondolják a listákat, mert korlátozhatnak, de sokkal koncentráltabban tudsz haladni, így ha mielőtt belekezdesz, összeszeded a gondolataidat. Írd ki a napi terveket egy papírra, és ha megcsináltad őket, húzd ki a listáról. Egy idő után az, hogy látod, mennyi mindent megcsináltál már, szintén motiválni fog.

3. Tanulókártyák?

Ez is egy kérdéses művelet. Van, aki esküszik rá és van, akinek sose menne. Nagyon sok egyetemista tér vissza vagy próbálja ki ezt a módszert. Akár írásbeli vizsgára készülsz, akár szóbelizel, a tanulókártyák segíthetnek. Amíg kiírod őket, addig is memorizálod. Az egy-két kulcsszavas terjedelmi korlát pedig alapoz a saját gondolatokra és összefüggésekre. Ha még nem próbáltad ki, itt az idő.

4. Tarts szünetet

A felkészülés és tanulás ezen szakasza is ugyanolyan fontos mint maga a tanulás. Tervezd be előre, így nem kell megszakítani semmit sem, hiszen előre úgy oszthatod be a tanulást és a szüneteket, ahogy neked jó. Levegőzz, mozogj vagy csak pihentesd a szemed. Utána több energiával tudsz majd teljesíteni!

5. Megérdemelt jutalom

Sose felejtsd el magadat megjutalmazni egy-egy nehéz tanulós nap után! A megfelelő pihenés mellett a kikapcsolódás is fontos. Nézz filmet, sorozatot vagy csak menj el a barátaiddal valahová. Találkozz olyanokkal, akik az energiájukat át tudják neked adni! Töltődj fel minden nap!

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2017/6/9/tanulasi_motivaciok_SH22SJ



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!