Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Hogyan puskázz a szóbeli érettségin legálisan?

Írta: Szabó-Kocsis János

Több segédeszköz is eredményesen használható a szóbeliken. Magyar nyelv és irodalom: közép- és emelt szinten is használhattok irodalmi szöveggyűjteményt, kötetet, a feladatok kidolgozásával összefüggő más nyomtatott ismerethordozót – akár egy oldal nyomtatott változatát, egynyelvű szótárt, művelődéstörténeti térképet. Történelem: az egyik leghasznosabb puskát a szóbeli töriérettségin használhatjátok. A középiskolai történelmi atlasz közép- és emelt szinten is mankóként szolgál, ahhoz viszont, hogy valódi segítséget nyújthasson, érdemes átnézni, mit hol találtok. Arra érdemes készülni, hogy az új, kronológiát nem tartalmazó állami atlaszt biztosítják az iskolák.

Matematika

Középszinten magatokkal vihetitek a négyjegyű függvénytáblázatot, emelt szinten azonban nem vehetitek elő a saját könyveteket. A vizsgabizottság biztosít képlettárat, amelyben a legfontosabb összefüggéseket megtaláljátok. Mindkét szinten érdemes magatokkal vinnetek körzőt, vonalzót, szögmérőt, valamint szöveges adatok tárolására nem alkalmas számológépet.

Természettudományi tárgyak

A közép- és emelt szintű szóbeli fizika- és kémiaérettségin egyaránt lehet használni a négyjegyű függvénytáblázatot, de nem kell a sajátotokat bevinni, a vizsgabizottság biztosít példányt. Így nem kell vinnetek földrajzi atlaszt sem a földrajzérettségire, de az Állat- és Növényismeret című könyvet is biztosítják nektek bioszérettségire.

Forrás: http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2017/6/8/Hogya_puskazz_a_szobeli_erettsegin_legalisa_8WGPQX



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!