Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Négy hiba, amit sokan elkövetnek a szóbeli érettségin

Írta: Szabó-Kocsis János

Ha ezeket elkerülöd, nyert ügyed van. 1. Az nem elég, hogy tudjátok az anyagot, képesnek kell lenni azt önállóan bemutatni. Ha a tanár kérdez, és csak arra reflektálsz, sok pontot veszítesz, ezért érdemes a tanulás utolsó fázisaként otthon magadnak felmondani a tételeket. 2. Ha egy kevésbé rokonszenves tételt húztok, nem érdemes visszadobni egy jobb reményében, hiszen ezután már csak a pontok felét szerezhetitek meg. És mi garantálja, hogy a póttétel jobb lesz? 3. Gyakori hiba a magyarérettségin, hogy az adott mű bemutatása helyett a szerző életéről kezdesz beszélni. Szintén gyakori hiba, hogy valaki összekeveri a szerzőket. 4. Az érettségi nem felolvasóest, a felkészülési idő alatt a papírra csak a kulcsszavakat, esetleg rövid mondatokat érdemes lejegyezni. Ez abban segít, hogy az előadás ezután rendezett legyen, és ne csapongj.

Forrás: http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2017/6/7/Negy_hiba_amit_sokan_elkovetnek_a_szobeli_e_JZ1T93



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!