Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Középszintű infó érettségi az Internet világnapján

Írta: Szabó-Kocsis János

A Tihany és Szántód között közlekedő rév tájékoztatóját és egy, a parlagfű elleni védekezést bemutató weboldalt is készíteniük kellett az informatikából középszinten érettségizőknek. A diákoknak az autók fenntartási költségeivel kapcsolatos feladatot is meg kellett oldaniuk, valamint egy adatbázist kellett készíteniük a Mindentudás Egyeteme című műsorról. A vizsgázóknak reggel 8-tól 180 percük volt megoldani a feladatokat, összesen 120 pontért. Segédeszközként vonalzót lehetett használni, a számítógépet és a programokat is az iskolának kellett biztosítania.

A gyakorlati vizsga helyszínén a vizsgázónak a vizsga kezdete előtt fél órával kellett megjelennie, ahol a rendszergazda által kijelölt helyet kellett elfoglalnia. Ekkor a rendszergazda írásban tájékoztatta a vizsgázót arról, hogy milyen felhasználói adatai vannak, milyen módon éri el a vizsgához szükséges forrásfájlokat, valamint arról, hogy befejezett munkáját hova mentse el.

Később a rendszergazda csak akkor volt behívható a terembe, ha valami probléma adódott a gépekkel, vagy a programokkal.

A felügyelő tanárnak a vizsga befejezése előtt kb. 10 perccel kellett figyelmeztetnie a vizsgázókat, hogy mentsék el a munkájukat.

Időarányosan a szövegszerkesztésre 60 perc, a prezentáció, grafika és weblapkészítés feladatra 40 perc, a táblázatkezelésre 50 perc, az adatbázis-kezelésre pedig 30 perc állt rendelkezésre.

Forrás: http://eduline.huBárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Babud és Társa

Babud és Társa

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Bács-Gazda Coop Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.

Sigron Magyarország Kft.

Sigron Magyarország Kft.

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

 FÁRSZER  Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

FÁRSZER Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

Magyar Borfutár Borkereskedés

Magyar Borfutár Borkereskedés

Halas-Cel Kft.

Halas-Cel Kft.

Rézmozsár Étterem és Panzió

Rézmozsár Étterem és Panzió