Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

"Kiszúrás ez az érettségi" - diákok a mai szakmai vizsgákról

Írta: Szabó-Kocsis János

Van olyan diák, aki hét tárgyból érettségizik a kötelezővé tett szakmai vizsgák miatt, de olyan is akad, aki olyan példától tartott, amit egyszerűen nem volt idő a négy év alatt rendesen begyakorolni. Idén először kötelező a szakgimnáziumi végzősöknek szakmai érettségi vizsgát tenni. Ez sokaknál - akik nem az adott szakirányon tanulnának tovább - egy plusz vizsgát jelent, viszont mindenki számára nehezítő körülmény, hogy a részletes követelményeket csak tavaly év végén hozták nyilvánosságra.

A diákok közül volt, aki arra panaszkodott, hogy az építőipari ismeretek érettségin statikát is kaphatnak feladatként a diákok, holott erre nem jutott elég idő a négy év alatt.

Szerintünk bőven kiszúrás ez az érettségi. Legalább a ponthatárok lejjebb kerülhetnének, ha már ilyen nehéz követelményekkel kell szemben állnunk - írta az eduline.hu egyik olvasója.

Egy másik olvasójuk közgazdasági szakgimibe jár, és a kötelező szakmai vizsga miatt hét érettségi tárgy vár rá. "Ennek az oka a két tanítási nyelvű képzés, mivel a kéttannyelvű szakmai bizonyítvány feltétele az idegennyelven kívül még két szakmai érettségi idegennyelven való letétele" - magyarázta a diák.

Forrás: http://eduline.hu



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!