Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A diákok döntöttetek: az angol volt eddig a legnehezebb érettségi

Írta: Szabó-Kocsis János

Az emelt szinttől sem vagyok elragadtatva, de a középszint a legtöbbeket kiakasztotta – kommentálta egy érettségiző az angol írásbelit az eduline.hu-nak. Több mint 2000 diákot kérdeztek arról, hogy milyen nehéz volt a középszintű angol érettségi, és 50 százalékuk állítja, nehéz volt a feladatlap. Egyharmaduk mondta azt, hogy közepesre sikerült, és mindössze 18 százalékuk szerint volt könnyű. Az emelt is nehéz lett, nagyjából 1000 szavazatból ez szűrhető le. A válaszadók 41 százaléka szavazott erre, további 33 százalékuk szerint pedig közepesen volt nehéz a feladatlap. A diákok döntései alapján eddig tehát az angol írásbeli volt a legnehezebb érettségi.

Néhány vélemény a középszintű érettségiről:

„A szövegértés viszonylag egyszerű volt. A nyelvhelyesség viszonylag nehezebb, mint amire számítottam. Az első és utolsó feladat különösképpen. A magnó egyszerűnek indult, azonban az utolsó feladatból alig értettem valamit. Az első írásbeli téma jó volt, a második kevésbé, azonban mindkét levél túl hosszúra sikeredett. Összességében nem lett rossz, de akadtak benne meglepetések bőven.

„Úgy éreztem, mintha emelt angolra ültem volna be. Gyakorlatilag tippmixeltem az egészet… Csalódott vagyok.”

„Szerintem nem voltak olyan vészesek a feladatok, sőt, voltak kifejezetten könnyűek is… A magnó (ami eddig a legjobban ment) elég vicces volt, például hogy egy Dick nevű kutyáról volt szó az elején… A 3. feladat a magnóban pedig számomra szinte érthetetlen volt. A szövegértésnél és a nyelvhelyességnél is egyaránt a legelső feladatok voltak a legnehezebbek, a többi reading nevetséges volt. A nyelvhelyességnél akadtak problémák, de úgy láttam/látom, hogy nem voltam ezzel egyedül.”

Forrás, kép: http://eduline.hu



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!