Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Kellemetlen meglepetést nem okozott a töriérettségi

Írta: Szabó-Kocsis János

A feladatokkal elsőként végzett diákok és a szaktanári vélemény szerint sem volt nehéz a történelem érettségi. „A középszintű történelem érettségi kellemes meglepetés volt, könnyebb, mint arra számítottam. A kérdések többsége nem igényelt túl nagy tárgyi tudást, inkább bele kellett gondolni a dolgokba, józan paraszti ésszel kilogikázhatóak voltak, hiszen tesztjellegűek voltak többségében. Az esszéknél számomra a két választható közül a tatárjárás és a II. világháború kitörése jobban feküdt, ezek azért olyan témák, amiket rendesen átbeszéltünk órán és sok mindent lehetett róluk írni, viszonylag könnyedén” – mondta egy elsők között végzett diák.

Klasszikus feladatok, klasszikus témákkal - így értékelte a középszintű történelem érettségi esszéfeladatait Szabó Roland, az ELTE Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszékének doktorandusza, aki szerint a rövid feladatok sem okozhattak kellemetlen meglepetéseket a vizsgázóknak.

Az idei középszintű történelem érettségi első, rövid válaszokat igénylő feladatrésze Julius Caesarral kezdődött. Kaptak a vizsgázók kérdést a középkori városokkal és Hunyadi Mátyás uralkodásával kapcsolatban is. Az egyik feladat a kora újkori európai kereskedelmi útvonalakkal volt kapcsolatos.

A második feladatrészben négy esszéfeladat közül a diákoknak kettőt kellett választaniuk, az ókori görög hitvilág, a második világháború, a tatárjárás és a nehézipar témaköréből.

Forrás és kép: http://eduline.hu



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!