2024. 04. 04. Csütörtök
17:10 – Jóllét: 2.rész: Egészséges táplálkozás. Kevesebbet, jobbat és jobban! – Oláhné Fűz Ibolya természetgyógyász tanácsai. Mai adásunkban folytatjuk az egészséges táplálkozás alappilléreinek ismertetését. A helyes légzés, jó minőségű alvás után a következő legfontosabb alapelem, a tudatos táplálkozás. Sokan szeretnének egészségesebben étkezni, de hogyan is néz az ki? Illetve meglepő, de ahogy túllégzünk és a kevesebb lenne a jobb, étkezésben az is nagy gond, hogy sokat eszünk, messze a szükségesen felül! És ami nem szükséges mennyiségű étel az kárunkra van. Lásd elhízás, cukorbetegség, koleszterin gondok! A tanácsok 5 elv köré csoportosulnak, azaz a táplálkozásunk legyen: 1., Természetes, feldolgozás mentes lehetőleg. 2, Szezonális, évszaknak megfelelő. 3., Helyben honos növények, állatok alkossák a gerincét. 4., Időben korlátozott, azaz pihenjen az emésztőrendszerünk legalább 12 órát. 5., És az ételeink, italaink legyenek kalóriában szegények, ugyanakkor tápanyagban gazdagok. Tartsanak velünk az izgalmas részletekért!