Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2024. 07. 09. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bogsch Erik Széchenyi-díjas vegyészmérnök, a Richter Gedeon gyógyszercég igazgatóságának elnöke, korábbi vezérigazgatója

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! -  Bocskorás Bertalan- Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

6:00 – Helyi Hírek

6:10 –Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - ÖNÖK KÉRIK - Kéri László élete Kéri Lászlótól (Életútinterjú a Youtube csatornán) Kéri László politológus, szociológus, tanár, aki tízéves bontásban elmeséli eddigi életét. A tanulságos, vicces, néhol meghökkentő történetek során megismerhetjük Kéri László pályáját, miközben képet kapunk a szocialista Magyarországról, a rendszerváltás körülményeiről és az újkori Magyarországról (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk#118 (Continental Express, CoraQuest, Cosmoctopus, Costa Rica) - Péli Csaba ajánlója. “Az emberek jönnek s mennek, besodródnak az életünkbe, aztán eltűnnek belőle, csaknem úgy, mint egy kedvenc könyvnek a szereplői. Mikor a végére érünk és becsukjuk, addigra a szereplők már mind elmondták a történetüket, és mi egy újabb könyvbe kezdünk, melyben újabb szereplők, újabb kalandok várnak. És akkor az ember azon kapja magát, hogy már az újakra figyel, nem a régiekre.” (Nicholas Sparks - amerikai író)

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: A félmaraton mérföldkő az életemben! - beszélgetés Jáger Teklával az Önindító magazinban. Tekla a Szegedi Tudományegyetem másodéves hallgatója, gyógyszerész lesz. Remekül érzi magát Szegeden, igazi közösségre lelt a Tisza-partján. Kiemelkedő szinten teljesíti az elvárt követelményeket és közben rátalált a futásra is. Részletek, titkok, élmények a Halas Rádió magazinjában. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Így működik az egyre melegedő nyarak új jelensége: a hőkupola. A paranoid gondolkodásúak másokat ártó szándékúnak vélnek, és épp ezért nemcsak bizalmatlanok, de kevésbé együttműködőek is. Ezért ne hagyd a PET-palackos italodat a napon. Létrehozták a legszokatlanabb üveget, ami szerves anyagból áll és képes megjavítani magát. Kapcsolat lehet a vonatok hossza és a kisiklások gyakorisága között. Amerikát lehűtené, de a mi régiónkat felforrósítaná az MCB-típusú geomérnökösködés. Egy ukrán startup fenntartható papírt gyárt favágás nélkül. Az EB mérkőzésein is alkalmazzák a drónelhárítást. Hazánkban átadták az ország első olyan ipari naperőművét, melynek termelése a pillanatnyi igények szerint változik. A negatív tömegű testek bizarr működése. A heavy metal is lehet kutatás tárgya. Felejtsük el a békát, a koala jobb időjós.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:25 - Irodalom az Éterben:Karinthy Frigyes-Az utolsó palack

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Szabó Magda - Abigél

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bocskorás Bertalan- Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna