Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 05. 22. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szalay Péter Széchenyi-díjas kémikus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanszékvezető tanára

3:00 – Irodalom az éterben(ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! – Arany-Michels Tímea - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Önindító: Mindig a maximumra törekszem! - beszélgetés Vörös Adriánnal az Önindító magazinban. Adrián a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum végzős diákja, aki már az írásbeli érettségi után a szóbeli vizsgákra készül. A jánoshalmi fiatalember középiskolás éveiben sikert-sikerre halmozott a különböző tanulmányi versenyeken. Mindig, minden körülmények között maximalista, aki a passzív pihenést részesíti előnyben, bár a Premier League világa is nagyon közel áll hozzá. Egy nagyon tehetséges diák gondolatai az Önindító magazinban. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Folytatni szeretném! - beszélgetés Fodor Tamással a Ziccer című sportmagazinban. A Szilády RFC elnöke beszámol az egylet taggyűléséről, a személyi változásokról, az infrastrukturális fejlesztésekről, valamint a bajnokságok finiséról is. Természetesen a távolabbi tervek, célok is szóba kerültek, melyek mindegyike az előrelépést és a motivációt sugallja! Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: Babusgató: Csodababák - Károly Lilivel és Péliné Szeiman Rékával

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója– A tizenhármak (angol film 2022.) Az igaz történet alapján, amelyre az egész világ felfigyelt, a „Tizenhárom élet” izgalmas film egy fiú focicsapat kimentéséről a thaiföldi Tham Luang barlangból, ahonnan a heves esőzések és a veszélyes áradás miatt nem tudtak kijönni. E film bemutatójával, egy időben egy thai filmsorozat is készül, amelynek címe A thaiföldi barlangi mentés története. A hat epizódból álló sorozatot a Netflix csatornán mutatták be. (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Megoldást talált a Nasa a 45 éve újraindított űrszonda élettartamának meghosszabbítására. Különös nyomokat találtak Grönlandon egy befagyott fjord jegén. Megcsinálták a képernyőből kiemelkedő billentyűzetet, másként gépelhetünk a jövőben. Mindkét fél számára előnyös kapcsolatot ápol a bazsarózsa és a hangya. Tejtermékek segítségével vészelték át a Tibeti-fennsík zord éghajlatát az ott élő emberek. Alakot és színt változtató anyagot fejlesztettek brit kutatók.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Feledékenység. Vendégek: Muri Enikő, Mondok Yvette, Várkonyi András, Beleznay Endre (előző heti adás ismétlése)

18:00 – Helyi hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: A legjobb szívű boszorkány

19:25 - Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac: Goriot apó

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza - Ida regénye

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Arany-Michels Tímea – Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Aréna