Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 03. 29. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Aczél Petra

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Peter Mayle - Egy év Provance-ban

6:00 – Helyi hírek

6:10– Játssz velünk!#54 (Felhők tengere, Feuville, First Class, Fleet) - Péli Csaba ajánlója. “Az európai kultúra alapköveként emlegetett Biblia semmi másról nem beszél, mint a szeretetről. Arról a szeretetről, ami nehéz, nem arról, ami könnyű, amikor a szeretet tárgya úgy viselkedik, ahogy nekem tetszik, azt mondja, amit én akarok, hogy mondjon, úgy szeret, ahogy nekem tetszik. Így könnyű szeretni, hiszen a szeretet nem a másikról szól, hanem rólam, akinek elvárásai vannak, hogy miként és hogyan kell működnie a másiknak, hogy az normális legyen.” (Alföldi Róbert, magyar színész, műsorvezető és rendező) Tévedések a játékok világából #9: Ha találtam egy jó játékot, az mindenkinek tetszeni fog. Játékok ABC sorban #10: Felhők tengere, Feuville, First Class, Fleet (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Ziccer: A lányok sokkal inkább szívből játszanak! - beszélgetés Dávid Gézával, Buknicz Katával és Barta Viktóriával a Ziccerben. Téma a női labdarúgás városunkban egy vadonatúj sorozat apropóján,melyen Kiskunhalas lány középiskolás csapatai vesznek részt. Ziccerben a lányok, Ziccerben a női labdarúgás! Meg kell hallgatni!

11:00 - MTI Országos hírek

11:10 – Jóllét: 2.rész: Egészséges táplálkozás. Kevesebbet, jobbat és jobban! – Oláhné Fűz Ibolya természetgyógyász tanácsai. Mai adásunkban folytatjuk az egészséges táplálkozás alappilléreinek ismertetését. A helyes légzés, jó minőségű alvás után a következő legfontosabb alapelem, a tudatos táplálkozás. Sokan szeretnének egészségesebben étkezni, de hogyan is néz az ki? Illetve meglepő, de ahogy túllégzünk és a kevesebb lenne a jobb, étkezésben az is nagy gond, hogy sokat eszünk, messze a szükségesen felül! És ami nem szükséges mennyiségű étel az kárunkra van. Lásd elhízás, cukorbetegség, koleszterin gondok! A tanácsok 5 elv köré csoportosulnak, azaz a táplálkozásunk legyen: 1., Természetes, feldolgozás mentes lehetőleg. 2, Szezonális, évszaknak megfelelő. 3., Helyben honos növények, állatok alkossák a gerincét. 4., Időben korlátozott, azaz pihenjen az emésztőrendszerünk legalább 12 órát. 5., És az ételeink, italaink legyenek kalóriában szegények, ugyanakkor tápanyagban gazdagok. Tartsanak velünk az izgalmas részletekért! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 -MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: Karen White - Beatriz Williams - Lauren Willig Annyiféleképpen búcsúztunk (Next21 - kiadó 2021.) "Elegánsan megírt, sokrétű regény, amely az elbeszélés-központú narratíván keresztül villantja meg a három társszerző lenyűgöző irodalmi készségeit. Az Annyiféleképp búcsúztunk egy természetéből adódóan magával ragadó, többgenerációs olvasmány elejétől a végéig." - Midwest Book Review

14:00 -Helyi hírek

14:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Problémamegoldás. Vendégek: Fedor Kyra"Zsuzzsi", Bebe, Keresztes Ildikó, Csengeri Attila (ismétlés)

15:00 -MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

16:00 - Helyi hírek

17:00 - MTI Országos hírek

17:10 – Érdekes emberek: A lónak négy lába van...- Lajkó Gergely a vendégünk... mégis megbotlik, ezt régóta tudjuk. De azt már nem biztos, hogy Nagy-Czirok László kutatásaiban ők is fontos helyet töltöttek be. Az pedig, hogy a lovak betörése hogyan zajlott régen és ma, valószínű, hogy többségünk érdeklődési körén kívül esik. Ezért érdemes meghallgatni Lajkó Gergely urat, aki néprajzkutató PhD hallgatóként ebből a témából írja dolgozatát. Higgyék el: megéri meghallgatni!

18:00 - Helyi hírek

19:00 -MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Asterix és Kleopátra

19:25 – Irodalom az éterben:Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 -Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben:Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

21:00 -Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 -Helyi hírek

22:10 – Aréna