Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 03. 23. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Doncsev Tosó

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! –  Bocskorás Bertalan- Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Abigél

6:00 – Helyi hírek

6:10 – Lelkifröccs: Kohout Zoltán a vendégünk. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Babusgató: Mondjak egy mesét? a Gólyafészek Óvodában a közelmúltban mesenapot tartottak, ahol gyerekek meséltek egymásnak, a felnőtteknek. A mese csodálatos, varázslatos világa rendkívül hasznos a gyermekek fejlődése szempontjából. Általuk gazdagodik fantáziájuk, szókincsük, fejlődik erkölcsi értékrendjük. Meg tudja különböztetni a jót a rossztól, a gonoszt a jóságostól. Az óvodában a gyerekek minden nap hallgatnak mesét, de mesemondónapon a gyerekek szórakoztatják a felnőtteket. Mai műsorunkban középső- és nagy csoportos gyerekek varázsolnak el bennünket. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 - Halasi Kaleidoszkóp:

1. Március 25-én: Magvetők találkozója, magbörze és előadások, beszélgetések a kímélő kertművelésről – Bús Józseffel beszélgetünk. Közös szervezés eredménye ez a szombati program, melynek 12 órától a Közösségek Háza ad otthont. A Hazatalálás Baráti Kör, Tari Manó és Darányi Dávid egyszerre gondoltak egy nagyot, és a mezőgazdaság szereplőinek segítésére megszervezték ezt a programot. dr. Gyulai Iván ökológus, Pálfi Patrik gazda, valamint a nagyszékelyi „Áldott Menedék” képviseletében Juhász Attila fognak előadást tartani, beszélgetést indítani. A témák mulcsozás, területbarát magvak, azok megszedésének fortélyai és megannyi hasznos téma. Itt a tavasz, készüljünk a kertezésre! Tartsanak velünk az ajánlóba és látogassanak el az előadásra!

2. Szolgálnak és védenek! - Dr. Bátori Gábor alezredes a vendégünk. Megtörténik, hogy más véleményünk van a címben olvasható, jól ismert szlogennel kapcsolatban, de higgyék el: igaz az állítás. Miközben Dr. Bátori Gábor alezredes úrral, Kiskunhalas rendőrkapitányával beszélgetünk, már sokadjára győződtem meg arról, hogy ő is, munkatársai is komolyan gondolják. Mai adásunkban ismét kiemelt téma a kiberbűnözés, de egy jelen pillanatban is zajló, kiemelt közbiztonsági akcióról is szó lesz. Köszönjük, ha meghallgatják beszélgetésünket, még inkább, ha komolyan is veszik!

14:00 – Helyi hírek

14:10 - 153-Lélekmód: Kaszta Abigél ás Nagy Boglárka Sára erdélyi cserediákokkal beszélgetünk a Sziládyból. Évek óta hagyomány, hogy tavasz kezdetén cserediákok érkeznek a Kolozsvári Református Kollégiumból a Sziládyba. Így történt ez 2023-ban is és két bájos fiatal hölgy érkezett városunkba, a 11.-es Kaszta Abigél és a 10.-es Nagy Boglárka Sára, akikkel mai adásunkban beszélgetünk. Interjúnkban szó esik a román középiskolai rendszerről, terveikről és pályaválasztásukról, arról hogyan töltik szabadidejüket általában. No és természetesen arról is, hogyan fogadták őket a Sziládys diákok, és általában Kolozsvár nagyvárosa után hogyan érzik magukat itt Kiskunhalason. Tartsanak velünk ma is!(ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Jóllét: Oláhné Fűz Ibolya a vendégünk.

18:00 – Helyi hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Richard Scarry: Tesz-vesz város

19:25 – Irodalom az éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Helyi hírek

20:10- Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel!-  Bocskorás Bertalan- Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Aréna