Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 03. 21. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dobszai Benedek 2.rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Bocskorás Enikő -Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Abigél

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója - Berényi Anna Petőfi - Petőfi Sándor regényes életrajza (Scolar kiadó 2022.) Lebilincselő történet Petőfi Sándorról, aki harcot vívott önnön magyarságáért és a teljes magyarságért. Ma másképp lennénk magyarok, ha nem lett volna nekünk ez a "Vicskó", ez a szenvedélyes tót fiúcska, aki tán szeszélyből, tán szíve vagy örökké ostorozott Istene parancsára magyarrá lett, s verseivel nemesebbé tett bennünket is. A fellelhető források alapján hűen megírt életrajzi regény lapjain a költőóriás emberi arca bontakozik ki, a maga esendőségeivel, emberi gyengeségeivel tarkított nagyszerűségeivel. A háttérben izzik a reformkor, majd lángra kap, s Petőfi személyes történetén keresztül pillanthatunk be egy nemzet önmagára találásának éveibe. Berényi Anna a valóság színeivel festi ki a jól ismert dagerrotípiát Petőfiről, de nemcsak kifesti, hanem mint a hétországra szóló mesekönyvben: megeleveníti hősét. Felöltözteti feltűnést keltő aranygombos lila frakkjába, megfésüli rakoncátlan fekete fürtjeit, lovat ad alá, és ő már indul is, hogy megváltsa a világot (Libri.hu) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Közösségben vagy egyedül? Vendégek: Kozma Orsi, Bódy Magdi, Bokányi Zsolt Boka, Koltai Róbert

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk#53 (Elveszett városok, Eriantys, Fairy Tale, Fantasy Realms - Mesebeli birodalmak) - Péli Csaba ajánlója. “14 nap múlva megint hazamegyek, ahol azért nevetnek egy viccen, mert jó, és nem azért, mert gazdag ember mesélte. Azt fogom enni, amit szeretek, nem pedig azt, ami drága. Azért beszélgetek majd emberekkel, mert kedvelem őket, nem pedig azért, mert híresek.” (Frank Schätzing, német író) Tévedések a játékok világából #8: A közösségi finanszírozásban sokkal jobb és különlegesebb játékokat lehet szerezni, még akkor is, ha drágábbak. Játékok ABC sorban #9: Elveszett városok, Eriantys, Fairy Tale, Fantasy Realms - Mesebeli birodalmak.

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Edmond könyvkuckója! - beszélgetés Bognár Edmond egyetemi hallgatóval az Önindító magazinban. Edmond sok-sok éve a könyvek megszállottja. Mániákusan szereti a klasszikus irodalmat, de minden műfaj irányában nyitott. Gondolatait, olvasmányélményeit rendre a közösségi médai segítségével közre is adja. A volt Sziládys diák jelenleg a Szegedi Tudományegyetem hallgatója. Vele beszélgettem az Önindító magazinban. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Eddig nem ismert szerkezeti egységek nyomára bukkantak kutatók a Föld burkában. A járműnavigációt segíti az új radar, amely a biztonságosabb vezetést teszi lehetővé. A műanyagot kiváltó gombafaj még a hulladékkérdést is megoldhatná. Röntgenlátást biztosít viselőjének egy új kiterjesztettvalóság-szemüveg. Lenyelhető, sós hínárból készült eszköz válthatja ki az okosórákat futás közben. A 3D-nyomtatott robotszív úgy néz ki és úgy is működik, mint az igazi. Visszafordítható a halláskárosodás folyamata. Megállítható, sőt visszafordítható az őszülés folyamata. A világ legapróbb szárazföldi csigáit fedezték fel. Miért kerülik a vérszívó rovarok a csíkos és foltos állatokat? Életet menthet a hordozható ultrahangtapasz. 3D nyomtatással állítanának elő szöveteket a belső szervekhez.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: G.Szabó Judit: Hárman a szekrény tetején

19:25 - Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Terry Brooks - Baljós Árnyak

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bocskorás Enikő -Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna