Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 03. 20. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dobszai Benedek 1.rész

3:00 – Irodalom az éterben(ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Bocskorás Enikő - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Abigél

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Önindító: Edmond könyvkuckója! - beszélgetés Bognár Edmond egyetemi hallgatóval az Önindító magazinban. Edmond sok-sok éve a könyvek megszállottja. Mániákusan szereti a klasszikus irodalmat, de minden műfaj irányában nyitott. Gondolatait, olvasmányélményeit rendre a közösségi médai segítségével közre is adja. A volt Sziládys diák jelenleg a Szegedi Tudományegyetem hallgatója. Vele beszélgettem az Önindító magazinban. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Messze több, mint kézilabda! - beszélgetés Nagy Gáborral és Kovács Donáttal a Ziccerben. Elkezdődött a tavaszi idény a korosztályos nemzeti bajnokságokban és ez alapvetően érinti a Kiskunhalasi UKSC csapatait is, hiszen a helyi egylet 13 különböző gárdát versenyeztet kiemelkedő színvonalon. Részletek, háttér, kulisszatitkok a Ziccerben. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: 153-Lélekmód: Dr. Timcsák Gézával, a kassai jógaszövetség elnökével beszélgettünk

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója– Berényi Anna Petőfi - Petőfi Sándor regényes életrajza (Scolar kiadó 2022.) Lebilincselő történet Petőfi Sándorról, aki harcot vívott önnön magyarságáért és a teljes magyarságért . Ma másképp lennénk magyarok, ha nem lett volna nekünk ez a "Vicskó", ez a szenvedélyes tót fiúcska, aki tán szeszélyből, tán szíve vagy örökké ostorozott Istene parancsára magyarrá lett, s verseivel nemesebbé tett bennünket is. A fellelhető források alapján hűen megírt életrajzi regény lapjain a költőóriás emberi arca bontakozik ki, a maga esendőségeivel, emberi gyengeségeivel tarkított nagyszerűségeivel. A háttérben izzik a reformkor, majd lángra kap, s Petőfi személyes történetén keresztül pillanthatunk be egy nemzet önmagára találásának éveibe. Berényi Anna a valóság színeivel festi ki a jól ismert dagerrotípiát Petőfiről, de nemcsak kifesti, hanem mint a hétországra szóló mesekönyvben: megeleveníti hősét. Felöltözteti feltűnést keltő aranygombos lila frakkjába, megfésüli rakoncátlan fekete fürtjeit, lovat ad alá, és ő már indul is, hogy megváltsa a világot (Libri.hu) (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Mesterséges intelligenciával terveztet alkatrészeket a NASA. Radarmérésekkel határozták meg egy elnyúlt alakú kisbolygó tengelyforgását és méretét. Nagyobb hatásfokkal köti meg a szén-dioxidot a mesterséges fa, mint természetes társai. Furnérból készült robot ültethet magvakat a jövőben. Menet közben tölti magát a teherszállító drón. Fagyott füstbe csomagolt urán lehet az űrhajózás jövője. Kétezer éves vonós hangszerre bukkantak Vietnámban. A világ talán legrégebbi vízöblítéses illemhelyének maradványait találták meg Kínában. Egészen Budapest határáig vándorolt egy fiatal farkas Svájcból. Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember. Előnyös alternatívának bizonyult a 4 napos munkahét bevezetése. Az emberi szövet és az elektronikus eszközök alá is be tud „nézni” a bionikus ujj. Kilenc év után újra mozgatta a bal karját egy szélütésen átesett nő, akinek elektródákat ültettek a nyakába, a gerincvelő stimulálása érdekében.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Az első benyomás. Vendégek: Kozma Orsi, Bódy Magdi, Bokányi Zsolt Boka, Koltai Róbert (előző heti adás ismétlése)

18:00 – Helyi hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: G. Szabó Judit: Hárman a szekrény tetején

19:25 - Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Terry Brooks - Baljós Árnyak

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! -Bocskorás Enikő – Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Aréna