Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 03. 18. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Damó István 1. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)      

4:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Abigél

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – Helyi hírek

8:00 – MTI Országos hírek

8:10 – Babusgató: Mondjak egy mesét? a Gólyafészek Óvodában a közelmúltban mesenapot tartottak, ahol gyerekek meséltek egymásnak, a felnőtteknek. A mese csodálatos, varázslatos világa rendkívül hasznos a gyermekek fejlődése szempontjából. Általuk gazdagodik fantáziájuk, szókincsük, fejlődik erkölcsi értékrendjük. Meg tudja különböztetni a jót a rossztól, a gonoszt a jóságostól. Az óvodában a gyerekek minden nap hallgatnak mesét, de mesemondónapon a gyerekek szórakoztatják a felnőtteket. Mai műsorunkban középső- és nagy csoportos gyerekek varázsolnak el bennünket. Tartsanak velünk!  (ismétlés)

9:00 – MTI Országos hírek

9:10 – Ziccer: Messze több, mint kézilabda! - beszélgetés Nagy Gáborral és Kovács Donáttal a Ziccerben. Elkezdődött a tavaszi idény a korosztályos nemzeti bajnokságokban és ez alapvetően érinti a Kiskunhalasi UKSC csapatait is, hiszen a helyi egylet 13 különböző gárdát versenyeztet kiemelkedő színvonalon. Részletek, háttér, kulisszatitkok a Ziccerben. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Helyi hírek

10:10- Érdekes emberek: A Gólyafészek Református Óvoda vezetőjével Vasné Horváth Olgával és Horváthné Lovászi Márti vezetőhelyettessel, óvodapedagógusokkal beszélgetünk mesenapról, programokról. 2023 tavasza sem telik eseménytelenül a Gólyafészek óvodában. Mesemondó napról, rajzterápiás találkozóról mesélnek a vendégeink. Mit is jelent egy-egy kisgyerek életében, ha kiáll mások elé, és elmond egy kis mesét, vagy épp meghallgatja a többiekét. Hogyan lehet ezt nem versenyként, hanem egy közös jóízű programként megszervezni? Hallgassuk az óvodapedagógusok válaszait! Természetesen szó esik március 15 kapcsán a kokárdakészítésről, az élmény szinten tanított nemzeti összetartozásról. Feltétlen tartsanak velünk a beszélgetésbe!(ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – 153-Lélekmód: Nagy-Czirok Orsi – online tanárnő, sok nyelvet sokaknak! Orsi városunk szülötte, különleges életútját követhetjük mai interjúnkban Finnországon át, Olaszországba, majd ismét haza végül Amerikába. Hungarológiából mesterdiplomázott, majd orvostanhallgatóknak tanított magyar nyelvet évekig. Ma Georgia-ban él férjével és online tanít magyart, angolt és németet  különféle nemzetiségű embereknek. És mindezt az életformát és munkát megálmodta, megérezte már 12 évesen… Tartsanak velünk ebbe az izgalmas életútriportba! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10-Bitmobile (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

15:00 – MTI Országos hírek

15:10- Királyfik és Királylányok

16:00 – Helyi hírek

16:10 – Halasi szószékek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Klasszikusok órája: A Red Hot Chili Peppers ígéretes alternatív bandaként indult, de a 90-es évek folyamán a dalok egyre inkább a tömegek számára váltak alkalmassá – a koncerttermek pedig egyre nagyobbak lettek. Anthony Kiedis és társa, aki már régen bekerült a mainstreambe, rendkívül sikeres karriert tudhat maga mögött, több mint 110 millió eladott lemezzel. Ismét az RHCP zenél a Klasszikusok órájában.

18:00 – Helyi hírek

18:10- Hitvalló

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: G. Szabó Judit: Hárman a szekrény tetején

19:25 – Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc: A pál utcai fiúk

20:00 – Helyi hírek

20:10 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:10 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 - Aréna