Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 03. 15. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Csorba László

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Abigél

6:00 – Helyi hírek

6:10– Játssz velünk!#52 (Don, Dragon Master, Ébredő erdő (Living Forest), Edgar&Lucien) - Péli Csaba ajánlója. “Az irodalom, de egyáltalán a művészetek élvezete és gyakorlása mindig is az úgynevezett idézőjeles arisztokrácia kiváltsága volt. Tudom, ezért most sokan felháborodnak, de az a véleményem, hogy egyébként nem is való mindenkinek.” (Muszka Sándor, erdélyi magyar költő és előadóművész) Tévedések a játékok világából #7: Egy családban mindenkinek játszania kell. Játékok ABC sorban #8: Don, Dragon Master, Ébredő erdő (Living Forest), Edgar&Lucien (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Ziccer: Messze több, mint kézilabda! - beszélgetés Nagy Gáborral és Kovács Donáttal a Ziccerben. Elkezdődött a tavaszi idény a korosztályos nemzeti bajnokságokban és ez alapvetően érinti a Kiskunhalasi UKSC csapatait is, hiszen a helyi egylet 13 különböző gárdát versenyeztet kiemelkedő színvonalon. Részletek, háttér, kulisszatitkok a Ziccerben. Érdemes meghallgatni!

11:00 - MTI Országos hírek

11:10 – Jóllét: A jó alvás titkai! – Oláhné Fűz Ibolya természetgyógyász, mozgás és masszázs terapeuta, bowen alkalmazó tanácsai. Az elmúlt hetekben a jó légzés alapjaival ismerkedtünk meg, mely már maga is hozzájárul megfelelő minőségű alváshoz. Hihetetlen, de korunk betegségei a különféle alvászavarok, súlyosabb esetben alvási apnoéval. Már kisgyerekek, később a diákok nagy része, végül a felnőttek nagytöbbsége kínlódik különféle alvászavarokkal. Mit jelent, hogy van testünknek-lelkünknek egy biológiai órája? Mikor is kellene aludni térni, és milyen hosszan? Együnk, vagy ne alvás előtt? Mit jelent a kék fény, és mit a vörös, no és mi köze mindennek a pihentető, jó alváshoz? Feltétlen tartsanak velünk a válaszokért! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 -MTI Országos hírek

13:10 – Lelkifröccs: Kohout Zoltán a vendégünk.

14:00 -Helyi hírek

14:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Az első benyomás. Vendégek: Kozma Orsi, Bódy Magdi, Bokányi Zsolt Boka, Koltai Róbert (ismétlés)

15:00 -MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

16:00 - Helyi hírek

17:00 - MTI Országos hírek

17:10 – Érdekes emberek: A Gólyafészek Református Óvoda vezetőjével Vasné Horváth Olgával és Horváthné Lovászi Márti vezetőhelyettessel, óvodapedagógusokkal beszélgetünk mesenapról, programokról. 2023 tavasza sem telik eseménytelenül a Gólyafészek óvodában. Mesemondó napról, rajzterápiás találkozóról mesélnek a vendégeink. Mit is jelent egy-egy kisgyerek életében, ha kiáll mások elé, és elmond egy kis mesét, vagy épp meghallgatja a többiekét. Hogyan lehet ezt nem versenyként, hanem egy közös jóízű programként megszervezni? Hallgassuk az óvodapedagógusok válaszait! Természetesen szó esik március 15 kapcsán a kokárdakészítésről, az élmény szinten tanított nemzeti összetartozásról. Feltétlen tartsanak velünk a beszélgetésbe!

18:00 - Helyi hírek

19:00 -MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: G.Szabó Judit: Hárman a szekrény tetején

19:25 – Irodalom az éterben: Molnár Ferenc: A pál utcai fiúk

20:00 -Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Terry Brooks - Baljós Árnyak

21:00 -Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 -Helyi hírek

22:10 – Aréna