Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 02. 01. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Osztie Zoltán 1.rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Terry Pratchett - A mágia színe

6:00 – Helyi hírek

6:10– Játssz velünk!#46 (A Mars terraformálása: Árész expedíció, A nagyi régi kredence, Alchemists, Alhambra) - Péli Csaba ajánlója. “Sok olyan dolgot megtanultam, amit tapasztalat nélkül megtanulni lehetetlen lett volna. Egyik a türelem becses tudománya, ami arra tanított, hogy a tanulást is úgy kell venni, mint egy sétát a mezőn, könnyedén. Az így szerzett ismeret észrevétlenül elárasztja a lelket a gondolatnak mélyre szálló áradataival.” (Helen Keller, amerikai siket és vak író, aktivista, előadó) Tévedések a játékok világából #1: Nincs szükség tanulásra, majd játék közben megtanuljuk! Játékok ABC sorban #2: A Mars terraformálása: Árész expedíció, A nagyi régi kredence, Alchemists, Alhambra (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Ziccer: Csermák Jánosról neveztük el! - beszélgetés Keresztúri Attilával a Ziccer című sportmagazinban. Két szűk esztendő után ismét lesz Kiskunhalason Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság! Ez az apropója a beszélgetésnek, hiszen Attila, maroknyi csapatával együtt, főszervezője a várhatóan két hónapos sorozatnak. Részletek a Ziccerben! Meg kell hallgatni!

11:00 - MTI Országos hírek

11:10 – Jóllét: Benkő Viktória – életútriport. A Belvárosi Patika vezetőjével, Vikivel arról beszélgettünk, mivel is járt kora gyermekkorában a sűrű lakóhelyváltás, hogyan nőttek szívéhez a sziládys gimnáziumi évek, s hogyan találta meg már 12 évesen élete párját. A meglepő és fordulatos évek szorgalmat és kitartás hoztak számára, mely igen hasznos volt a gyógyszerészeti karon tanulmányaiban is. Hogyan indult a pályája, hogyan működik, mint patikavezető, egyáltalán miért lehet hasznos egy női vezető? Feltétlen tartsanak velünk mai interjúnkba a válaszokért! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 -MTI Országos hírek

13:10 – Lelkifröccs: A "közösség médiája": tényleg közösségi? Noha így nevezik, a különféle tartalommegosztó közösségi médiumoknak az égvilágon semmi köze sincs a közösségi léthez. Ez ugyanis olyan csoportot feltételez, amelynek tagjai elkötelezettek, önzetlenek egymás iránt. Az internetes felületek sokkal inkább a káosz, az indulatok, az ellenőrizetlen hírek világa, ami sokszor ártóbb, mint amilyen hasznos. - mennyire 'közösségi' - azaz mennyire kapcsolatteremtő, és mennyire elidegenítő? Tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00 -Helyi hírek

14:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Végletek-túlzások. Vendégek: Keleti Andrea, Varga Livius, Hajdu Klára, Takács Nikolas (ismétlés)

15:00 -MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

16:00 - Helyi hírek

17:00 - MTI Országos hírek

17:10 – Érdekes emberek: Zsana, 1979. január 25. Valószínű, hogy soha nem (vagy csak igen kis eséllyel) került volna be a köztudatba ennek a kis falunak a neve, ha a címben jelzett nap éjszakáján nem szabadul el a pokol. Pontosabban, ha nem robban be fúrás közben a Kőolaj- és Földgázbányászati Vállalat Zsana É-2 kútjába betörő földgáz. Czang Ferenc tűzoltó a riasztás elrendelésétől a kitörés elfojtásáig a helyszínen dolgozott. A ma 71 éves nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester segítségével elevenítjük fel az eseményeket! Köszönöm, ha bennünket hallgatnak!

18:00 - Helyi hírek

19:00 -MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Carlo Collodi: Pinokkió

19:25 – Irodalom az éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 -Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Peter Mayle - Egy év Provance-ban

21:00 -Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 -Helyi hírek

22:10 – Aréna