Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 01. 31. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Ódor László 2.rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom:Terry Pratchett - A mágia színe

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója - Berényi Anna Petőfi - Petőfi Sándor regényes életrajza (Scolar kiadó 2022.) Lebilincselő történet Petőfi Sándorról, aki harcot vívott önnön magyarságáért és a teljes magyarságért . Ma másképp lennénk magyarok, ha nem lett volna nekünk ez a "Vicskó", ez a szenvedélyes tót fiúcska, aki tán szeszélyből, tán szíve vagy örökké ostorozott Istene parancsára magyarrá lett, s verseivel nemesebbé tett bennünket is. A fellelhető források alapján hűen megírt életrajzi regény lapjain a költőóriás emberi arca bontakozik ki, a maga esendőségeivel, emberi gyengeségeivel tarkított nagyszerűségeivel. A háttérben izzik a reformkor, majd lángra kap, s Petőfi személyes történetén keresztül pillanthatunk be egy nemzet önmagára találásának éveibe. Berényi Anna a valóság színeivel festi ki a jól ismert dagerrotípiát Petőfiről, de nemcsak kifesti, hanem mint a hétországra szóló mesekönyvben: megeleveníti hősét. Felöltözteti feltűnést keltő aranygombos lila frakkjába, megfésüli rakoncátlan fekete fürtjeit, lovat ad alá, és ő már indul is, hogy megváltsa a világot (Libri.hu) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Végletek-túlzások. Vendégek: Keleti Andrea, Varga Livius, Hajdu Klára, Takács Nikolas

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk#46 (A Mars terraformálása: Árész expedíció, A nagyi régi kredence, Alchemists, Alhambra) - Péli Csaba ajánlója. “Sok olyan dolgot megtanultam, amit tapasztalat nélkül megtanulni lehetetlen lett volna. Egyik a türelem becses tudománya, ami arra tanított, hogy a tanulást is úgy kell venni, mint egy sétát a mezőn, könnyedén. Az így szerzett ismeret észrevétlenül elárasztja a lelket a gondolatnak mélyre szálló áradataival.” (Helen Keller, amerikai siket és vak író, aktivista, előadó) Tévedések a játékok világából #1: Nincs szükség tanulásra, majd játék közben megtanuljuk! Játékok ABC sorban #2: A Mars terraformálása: Árész expedíció, A nagyi régi kredence, Alchemists, Alhambra

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Babaúszással kezdtem! - beszélgetés Fehér Rékával az Önindító magazinban. Réka a Szilády Gimnázium diákja és nem utolsó sorban versenyszerűen sportol. Hajnalban kel, majd rohan az uszodába, aztán a suliba, délután megint edzés, este tanulás! Hogyan csinálja? Van-e titok? Mi a  motiváció? Kérdések és válaszok a Halas Rádió tematikus magazinjában. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Javulást állapítottak meg a felső sztratoszférában és az ózonlyukban. Mesterséges intelligencia segíti az anyagok mikroszerkezetének vizsgálatát. Fahulladékot használhatnak a jövő akkumulátoraihoz. Képes megfelelő energiával ellátni az orvosi berendezéseket a lenyelhető bioakkumulátor. Meglepő eredmény született a kutyafajták IQ-tesztjén. Eddig ismeretlen, apró kígyófajra bukkantak. Kiderült, miért tanulnak gyorsabban a gyerekek, mint a felnőttek. Pár éven belül megkezdődhet a repülő autók gyártása. Ismeretlen reneszánsz falképeket találtak Kolozsváron. Égetett mész volt a „titkos” összetevő, amelynek köszönhetően a római beton „önjavítóvá” vált. Hajhagymák segíthetik a hegek gyógyulását. Az újonnan felfedezett nyirokszerű membrán, aktív védőpajzsként szolgál az agyban.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Carlo Collodi: Pinokkió

19:25 - Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Peter Mayle - Egy év Provance-ban

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bödecs Pál -Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Partnereink

Babud és Társa

Babud és Társa

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Ladó-Rec Kft.

Ladó-Rec Kft.

Halas-Cel Kft.

Halas-Cel Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.

Tiszti Klub Étterem

Tiszti Klub Étterem

Sigron Magyarország Kft.

Sigron Magyarország Kft.

Magyar Borfutár Borkereskedés

Magyar Borfutár Borkereskedés

Rézmozsár Étterem és Panzió

Rézmozsár Étterem és Panzió

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

 FÁRSZER  Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

FÁRSZER Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Nyitott Égbolt Vastelep Kft.

Nyitott Égbolt Vastelep Kft.