Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 01. 31. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Ódor László 2.rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom:Terry Pratchett - A mágia színe

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója - Berényi Anna Petőfi - Petőfi Sándor regényes életrajza (Scolar kiadó 2022.) Lebilincselő történet Petőfi Sándorról, aki harcot vívott önnön magyarságáért és a teljes magyarságért . Ma másképp lennénk magyarok, ha nem lett volna nekünk ez a "Vicskó", ez a szenvedélyes tót fiúcska, aki tán szeszélyből, tán szíve vagy örökké ostorozott Istene parancsára magyarrá lett, s verseivel nemesebbé tett bennünket is. A fellelhető források alapján hűen megírt életrajzi regény lapjain a költőóriás emberi arca bontakozik ki, a maga esendőségeivel, emberi gyengeségeivel tarkított nagyszerűségeivel. A háttérben izzik a reformkor, majd lángra kap, s Petőfi személyes történetén keresztül pillanthatunk be egy nemzet önmagára találásának éveibe. Berényi Anna a valóság színeivel festi ki a jól ismert dagerrotípiát Petőfiről, de nemcsak kifesti, hanem mint a hétországra szóló mesekönyvben: megeleveníti hősét. Felöltözteti feltűnést keltő aranygombos lila frakkjába, megfésüli rakoncátlan fekete fürtjeit, lovat ad alá, és ő már indul is, hogy megváltsa a világot (Libri.hu) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Végletek-túlzások. Vendégek: Keleti Andrea, Varga Livius, Hajdu Klára, Takács Nikolas

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk#46 (A Mars terraformálása: Árész expedíció, A nagyi régi kredence, Alchemists, Alhambra) - Péli Csaba ajánlója. “Sok olyan dolgot megtanultam, amit tapasztalat nélkül megtanulni lehetetlen lett volna. Egyik a türelem becses tudománya, ami arra tanított, hogy a tanulást is úgy kell venni, mint egy sétát a mezőn, könnyedén. Az így szerzett ismeret észrevétlenül elárasztja a lelket a gondolatnak mélyre szálló áradataival.” (Helen Keller, amerikai siket és vak író, aktivista, előadó) Tévedések a játékok világából #1: Nincs szükség tanulásra, majd játék közben megtanuljuk! Játékok ABC sorban #2: A Mars terraformálása: Árész expedíció, A nagyi régi kredence, Alchemists, Alhambra

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Babaúszással kezdtem! - beszélgetés Fehér Rékával az Önindító magazinban. Réka a Szilády Gimnázium diákja és nem utolsó sorban versenyszerűen sportol. Hajnalban kel, majd rohan az uszodába, aztán a suliba, délután megint edzés, este tanulás! Hogyan csinálja? Van-e titok? Mi a  motiváció? Kérdések és válaszok a Halas Rádió tematikus magazinjában. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Javulást állapítottak meg a felső sztratoszférában és az ózonlyukban. Mesterséges intelligencia segíti az anyagok mikroszerkezetének vizsgálatát. Fahulladékot használhatnak a jövő akkumulátoraihoz. Képes megfelelő energiával ellátni az orvosi berendezéseket a lenyelhető bioakkumulátor. Meglepő eredmény született a kutyafajták IQ-tesztjén. Eddig ismeretlen, apró kígyófajra bukkantak. Kiderült, miért tanulnak gyorsabban a gyerekek, mint a felnőttek. Pár éven belül megkezdődhet a repülő autók gyártása. Ismeretlen reneszánsz falképeket találtak Kolozsváron. Égetett mész volt a „titkos” összetevő, amelynek köszönhetően a római beton „önjavítóvá” vált. Hajhagymák segíthetik a hegek gyógyulását. Az újonnan felfedezett nyirokszerű membrán, aktív védőpajzsként szolgál az agyban.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Carlo Collodi: Pinokkió

19:25 - Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Peter Mayle - Egy év Provance-ban

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bödecs Pál -Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna