Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 11. 22. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Veres András 2. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Bradley Tamás visszaüt

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója - María Duenas: Sira - dr.Téglás Péter ajánlója. María Duenas: Sira (Gabo Könyvkiadó Kft. 2022.) A nemzetközi sikerkönyv, az Öltések közt az idő folytatása. A második világháború végén a varrónőből lett egykori kém, Sira Quiroga babát vár, és végre békés életet él brit diplomata férjével, Marcusszal. A sorsnak azonban más tervei vannak vele, és a nyugalom átmenetinek bizonyul. Férjét Jeruzsálembe helyezik át, ahol a házaspár belekeveredik a politikai fenyegetések és az erőszak világába. Végül az Izrael állam megszületése megelőző feszültségek elérik a forráspontot, és tragédiába csapnak át a King David Hotel szörnyű bombázása során. Sira arra kényszerül, hogy újra feltalálja magát, ezért Angliába utazik, ahol megküzd az anyósa ellenségeskedésével, miközben új küldetést vállal a brit hírszerzésnél, és új identitást vesz fel. Livia Nash lesz, akinek fedőfoglalkozása újságíró a latin-amerikai BBC-nél. Sira hamarosan Madridba utazik, ahol találkozik a félelmetes Eva Peronnal - és elbűvöli őt. Később egy tangeri küldetésben vesz részt Barbara Hutton amerikai örökösnővel. Útja során árnyakkal találkozik a múltjából, akik mind arra törekszenek, hogy tönkretegyék őt - köztük egykori szeretőjével, Ramiróval, aki évekkel ezelőtt elhagyta, amikor még nincstelen fiatal varrónő volt. Végül Marokkóban telepszik le kisfiával - és a fényes, rejtélyes Tanger városában, ahol minden elkezdődött, az élet az öröm és a beteljesülés ígéretét kínálja Sira számára. (Libri.hu ismertetője) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk#36 (Fedőnevek, Légy résen! Időzített bomba, Lépten-nyomon: Amszterdam, Az utolsó erőd) - Péli Csaba ajánlója. "Tudod, az életben nem csak szép dolgok vannak, látod, a csapat sem mindig nyer, hanem előfordul, hogy néha kikap. Tehát az öröm és a fájdalom sokszor együtt jár, és mindkettővel tudni kell jól bánni.” (Csernus Imre, pszichiáter) Csapatban könnyebb vagy nehezebb játszani? Összeszokott társaság vs. klubban összeverődött játékosok. Csapatban játszható játékok: Fedőnevek, Légy résen! Időzített bomba, Lépten-nyomon: Amszterdam, Az utolsó erőd. Műsorunk elérhető Spotify-on is a “Játssz velünk!” kifejezésre rákeresve, vagy az alábbi linken: https://open.spotify.com/show/4ra7woQliTAqPtiedDPVNg

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Divat-, és jelmeztervező szeretnék lenni! - Az Önindító magazin vendége Döme Vanessza a Szilády Gimnázium végzőse. Vani, ahogy barátai nevezik rendkívül sokoldalú tehetség: versenyszerűen sportol, nagyszerűen tanul és nem utolsó sorban ruhákat tervez. Hogy fér mindez össze? Hogyan alakult ki benne ez a sokoldalúság? Merre, tovább végzősként? Kérdések és válaszok a Halas Rádió Önindító magazinjában. Érdemes velünk tartani!(ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Miniatűr radar vizsgálja majd az eltérített aszteroidát. Ismét felszállt a világ egyik legnagyobb repülőgépe, amely hiperszonikus járművet is vitt magával. Fontos dolgokat árul el a visszapattanó rádiójel a bolygókról. Új ásványt fedeztek fel a Holdkőzetben. Újabb modellt leplezett le a repülő autókra szakosodott vállalat. Tizedakkorára tömörít az MP3-hoz képest az új formátum. A szárazföldi emlősök közül az elefántok rendelkeztek a legtöbb arcideggel. Önkontrollt gyakorol a szajkó. Intelligens műanyagot fejlesztettek kutatók, amely reagál arra, ha fény éri. 13 millió háztartás energiaszükségletét fogja fedezni a kínai szélerőműfarm. A hidrogén előállításának sokkal hatékonyabb módját fedezték fel kutatók. Észrevették a kutatók, hogy a fény képes áthaladni a fémen.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Szabó Magda: Tündér Lala

19:25 - Irodalom az Éterben: Dávid Antal: A szolgadiák

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Peter Mayle - Egy év Provance-ban

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bödecs Pál - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna