Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 11. 22. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Veres András 2. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Bradley Tamás visszaüt

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója - María Duenas: Sira - dr.Téglás Péter ajánlója. María Duenas: Sira (Gabo Könyvkiadó Kft. 2022.) A nemzetközi sikerkönyv, az Öltések közt az idő folytatása. A második világháború végén a varrónőből lett egykori kém, Sira Quiroga babát vár, és végre békés életet él brit diplomata férjével, Marcusszal. A sorsnak azonban más tervei vannak vele, és a nyugalom átmenetinek bizonyul. Férjét Jeruzsálembe helyezik át, ahol a házaspár belekeveredik a politikai fenyegetések és az erőszak világába. Végül az Izrael állam megszületése megelőző feszültségek elérik a forráspontot, és tragédiába csapnak át a King David Hotel szörnyű bombázása során. Sira arra kényszerül, hogy újra feltalálja magát, ezért Angliába utazik, ahol megküzd az anyósa ellenségeskedésével, miközben új küldetést vállal a brit hírszerzésnél, és új identitást vesz fel. Livia Nash lesz, akinek fedőfoglalkozása újságíró a latin-amerikai BBC-nél. Sira hamarosan Madridba utazik, ahol találkozik a félelmetes Eva Peronnal - és elbűvöli őt. Később egy tangeri küldetésben vesz részt Barbara Hutton amerikai örökösnővel. Útja során árnyakkal találkozik a múltjából, akik mind arra törekszenek, hogy tönkretegyék őt - köztük egykori szeretőjével, Ramiróval, aki évekkel ezelőtt elhagyta, amikor még nincstelen fiatal varrónő volt. Végül Marokkóban telepszik le kisfiával - és a fényes, rejtélyes Tanger városában, ahol minden elkezdődött, az élet az öröm és a beteljesülés ígéretét kínálja Sira számára. (Libri.hu ismertetője) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk#36 (Fedőnevek, Légy résen! Időzített bomba, Lépten-nyomon: Amszterdam, Az utolsó erőd) - Péli Csaba ajánlója. "Tudod, az életben nem csak szép dolgok vannak, látod, a csapat sem mindig nyer, hanem előfordul, hogy néha kikap. Tehát az öröm és a fájdalom sokszor együtt jár, és mindkettővel tudni kell jól bánni.” (Csernus Imre, pszichiáter) Csapatban könnyebb vagy nehezebb játszani? Összeszokott társaság vs. klubban összeverődött játékosok. Csapatban játszható játékok: Fedőnevek, Légy résen! Időzített bomba, Lépten-nyomon: Amszterdam, Az utolsó erőd. Műsorunk elérhető Spotify-on is a “Játssz velünk!” kifejezésre rákeresve, vagy az alábbi linken: https://open.spotify.com/show/4ra7woQliTAqPtiedDPVNg

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Divat-, és jelmeztervező szeretnék lenni! - Az Önindító magazin vendége Döme Vanessza a Szilády Gimnázium végzőse. Vani, ahogy barátai nevezik rendkívül sokoldalú tehetség: versenyszerűen sportol, nagyszerűen tanul és nem utolsó sorban ruhákat tervez. Hogy fér mindez össze? Hogyan alakult ki benne ez a sokoldalúság? Merre, tovább végzősként? Kérdések és válaszok a Halas Rádió Önindító magazinjában. Érdemes velünk tartani!(ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Miniatűr radar vizsgálja majd az eltérített aszteroidát. Ismét felszállt a világ egyik legnagyobb repülőgépe, amely hiperszonikus járművet is vitt magával. Fontos dolgokat árul el a visszapattanó rádiójel a bolygókról. Új ásványt fedeztek fel a Holdkőzetben. Újabb modellt leplezett le a repülő autókra szakosodott vállalat. Tizedakkorára tömörít az MP3-hoz képest az új formátum. A szárazföldi emlősök közül az elefántok rendelkeztek a legtöbb arcideggel. Önkontrollt gyakorol a szajkó. Intelligens műanyagot fejlesztettek kutatók, amely reagál arra, ha fény éri. 13 millió háztartás energiaszükségletét fogja fedezni a kínai szélerőműfarm. A hidrogén előállításának sokkal hatékonyabb módját fedezték fel kutatók. Észrevették a kutatók, hogy a fény képes áthaladni a fémen.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Szabó Magda: Tündér Lala

19:25 - Irodalom az Éterben: Dávid Antal: A szolgadiák

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Peter Mayle - Egy év Provance-ban

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bödecs Pál - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Partnereink

Babud és Társa

Babud és Társa

Bács-Gazda Coop Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.

 FÁRSZER  Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

FÁRSZER Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Krausz és Társai

Krausz és Társai