Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 11. 18. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Ménesi Gergely 1. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Kovács Teodóra - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - Mire a fák megnőnek

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: 15 éves T-Band koncert 2022.11.19-én a közösségek házában – Nánai Ádám alapítóval és Vezendi Gábor zenekar taggal beszélgetünk. Születésnapi koncertre várnak mindenkit ezen a napon, ahol a T-Band szülinapos zenekar előtt a Rocklife és a Csorvási és Barátaival is találkozhatnak a zenekedvelők. Hogyan is indult a csapat még gimnazista tagokkal, hogyan élte át az elmúlt 15 évet a közösség? Ádám alaptó tag, Veza közel 8 éve része a csapatnak énekesként, gitárosként mesélnek minderről. Feltétlen tartsanak velünk és ne hagyják ki a koncertet! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Megelőzhető lenne a cukorbetegség. Cukorbetegség alatti diéta. A cukorbetegek számára fontos a gyakori étkezés és minden alkalommal a megfelelő mennyiségű szénhidrátot bevitele. A témát érintő kérdésekről néhány percben dr.Kovács Tamás belgyógyász. Dr. Jancsikin Ljubomir tüdőgyógyász a dohányzás következményeiről beszél. (ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: Közel 200 kisbolygó radarméréseinek eredményét elemezték kutatók. Megfejtették a kozmikus mágnes előállításának titkát. Vulkáni infrahang segítheti a kitörések előrejelzését. Működő hajhagymákat fejlesztettek sejttenyészetben. Robotok segíthetnek a dadogás gyógyításában. Rájöttek a tudósok, hogyan lehet olvasni a gondolatokban. Elkezdődött a legfuturisztikusabb megapolisz építése. Világrekordot állított fel a különleges repülőeszköz. 250 százalékkal gyorsabban sétálhatunk a világ leggyorsabb cipőjével. Az aktív közösségi élet lassítja a szellemi hanyatlásunkat. Magyar kutatók bevonásával sikerült pontot tenni arra az évtizedek óta fennálló kérdésre, hogy a hamis mosolygás boldogabbá teszi-e az embert. Mesterséges véreret fejlesztettek tudósok. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp: Szakmaszimatoló pályaorientációs nap a Sziládyban – Harnóczy Hajnalka főszervezővel beszélgetünk. Az önismereti munkaközösség vezetője Hajni és csapata volt a főszervezője 2022 november 16-án ennek a pályaorientációs napnak. A 10-12-kes diákok a délelőtt különböző szakmák képviselőivel, gyakorló orvosokkal, informatikusokkal, közgazdászokkal találkoztak érdeklődésüknek megfelelően, valamint egyetemek hivatalos képviselőivel, és volt sziládys diákokkal, akik valamely főiskola, egyetem aktív hallgatói. Tájékoztatást, tanácsokat kaptak, kérdezhettek tőlük. A 9-kes tanulók önismeretfejlesztő programon vettek részt az EGYMI pszichológusaival, segítve és előkészítve a jó pályaválasztást. Hogyan is zajlott mindez? Tartsanak velünk a részletekért!

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Zöld-tál: Balogh Sándorral a Pirtói Lovasfogadó és Étterem szakácsával beszélgetünk. Sándor ötéves korától szakácsnak készült, ami meg is valósult életében. Élvezi és szereti gyermekkorban megálmodott szakmáját ma is, hatalmas örömmel tölti el egy-egy siker, például ha a vendégek visszajelzései alapján ízlett az étel. A közel egy éve Takács József, Pumi által üzemeltetett Pirtói Lovasfogadó és Étterem első szakácsaként kezdett külföldről visszatérve 2021 végén. Mit jelent szakácsnak lenni, hogyan születik meg egy-egy recept és vajon hogyan alakul mi egy menüsor az étlapon? Megannyi izgalmas kérdés. No és hallgatóink megismerik az egybesütött csülök, gyöngyhagymás-gombás pirított burgonyával recept titkainak egy részét! Tartsanak velünk!

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

17:10 – Önindító: Divat-, és jelmeztervező szeretnék lenni! - Az Önindító magazin vendége Döme Vanessza a Szilády Gimnázium végzőse. Vani, ahogy barátai nevezik rendkívül sokoldalú tehetség: versenyszerűen sportol, nagyszerűen tanul és nem utolsó sorban ruhákat tervez. Hogy fér mindez össze? Hogyan alakult ki benne ez a sokoldalúság? Merre, tovább végzősként? Kérdések és válaszok a Halas Rádió Önindító magazinjában. Érdemes velünk tartani!

18:00 – Helyi hírek

19:00 –MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Szabó Magda: Tündér Lala

19:25 - Irodalom az éterben: Dávid Antal: A szolgadiák

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Irodalom az éterben: Peter Mayle - Egy év Provance-ban

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Kovács Teodóra - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Aréna