Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 11. 16. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Sinkó Veronika 1. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - Mire a fák megnőnek

6:00 – Helyi hírek

6:10– Játssz velünk!#35 (Vérfarkasok Miller’s Hollowban, Good Cop, Bad Cop, Francis Drake, Szerelmes levél, Mr. Jack Pocket, Üdvözlet a mélyben) - Péli Csaba ajánlója. "Az érvelés az egyik legjobb társasjáték. De ebben nem a szerencse dönt, és a tétje is nagyobb annál, mint célba érni a pályán. Meggyőződések, hitek, ismeretek, tettek múlnak rajta. Aki érvelni tud, az képes formálni a világ erőit és élni a pillanattal, jogaival. Képes együtt élni másokkal.” (Aczél Petra, nyelvész és kommunikációkutató) Sok olyan játék van, ahol a jó eredmény nem a logikán, vagy a stratégián múlik, hanem azon, hogy mennyire vagyunk meggyőzőek, vagy épp mennyire vagyunk képesek elrejteni a valódi arcunkat a többiek elől. Magyarul meg nem jelent, de remek, nyelvfüggetlen játékok: Vérfarkasok Miller’s Hollowban, Good Cop, Bad Cop, Francis Drake, Szerelmes levél, Mr. Jack Pocket, Üdvözlet a mélyben (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Ziccer: Hát, mell, gyors! - beszélgetés Kiss Panna úszóval, aki mindig, mindenhol a maximumra törekszik. Panni nővére nyomdokain haladva javítja folyamatosan eredményeit és versenyről-versenyre halmozza a rekordokat. A Ziccerben az úszás, Ziccerben Kiss Panna. Érdemes meghallgatni!

11:00 - MTI Országos hírek

11:10 – Jóllét:Gyermekeink túlterheltségéről és ennek könnyítéséről beszél Gyulai Ildikó pszichológus. Tanulási zavarok, tanulási nehézségek valamint a tökéletességről hallhatnak Bujdosó Ritától. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 -MTI Országos hírek

13:10 – Halasi kaleidoszkóp:

14:00 -Helyi hírek

14:10 – Sztárportré: (ismétlés)

15:00 -MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

16:00 - Helyi hírek

17:00 - MTI Országos hírek

17:10 – Érdekes emberek: A Merbau Zrt generációváltási folyamatáról mesélt Knáb Anita HR vezető, junior tulajdonos. Három család indította 32 éve útjára a Merkbau építőanyag kereskedő vállalatot, mely mára országos céggé vált, megsokszorozva tevékenységi körét és dolgozói számát. Bár a kiskunhalasi telephely az ős, ám mára az ország számos nagyvárosában találhatók Merkbau telephelyek, irodák. Ennek a fejlődésnek a következménye az is, hogy átalakult Zrt. formába, követve a tevékenységi körök bővülését, hisz mára saját termék előállító üzemekkel is rendelkezik. Nem véletlen, hogy számos alkalommal kaptak Építőipari Nívódíjat az évek során. Szinte mesébe illő az a szép folyamat, melyben az alapító családok gyermekei, akik azóta már felnőttek, hogyan kapcsolódtak és kapcsolódnak be folyamatosan a Zrt. munkájába. Erről a generációváltásról mesél nekünk Knáb Anita, aki egyike a junior tulajdonosoknak. HR vezetőként természetesen mesél arról a sikerről is, hogy kimagaslóan magas arányú a dolgozók bennmaradása a cégnél, míg más helyeken a fluktuáció közel 20%-os, náluk mindössze 5 %. Ez a csoda nem véletlen, tudatos munkának, az úgynevezett cég alkotmánynak is köszönhető, melyben lefektették azokat az értékeket, alapelveket, melyek mentén szeretnék vinni a cég működését. Ez segíti a generációváltást, és azt is, hogy ezen értékek mentén elkötelezett dolgozókat vegyenek fel. Hogyan is történik mindez, mik ezek a fő értékek, hogyan vigyáznak a bekerült dolgozókra? Mi a titka, hogy három évtized eltelte után is sikeresen és teljes békességben tudják működtetni a családok, fiak és leányok a mára hatalmasra nőtt céget? Megtudják, ha velünk tartanak!

18:00 - Helyi hírek

19:00 -MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Szabó Magda: Tündér Lala

19:25 – Irodalom az éterben: Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig

20:00 -Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Peter Mayle - Egy év Provance-ban

21:00 -Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 -Helyi hírek

22:10 – Aréna