Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 11. 15. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Siba-Rohn Hilda

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Édes Árpád -Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - Mire a fák megnőnek

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója - Ion Mihai Pacepa: Vörös Horizontok (Erdélyi Szalon kiadó 2022.) A Securitate vezetőjének lebilincselő emlékirata. Ion Mihai Pacepa román hírszerző tiszt, a Securitate volt vezetője altábornagyi rendfokozatban, 1978 júliusában az Egyesült Államokba disszidált. Ő a volt keleti blokk legmagasabb beosztású disszidense. Disszidálásának idején Pacepa tábornok egyidejűleg volt Ceausescu tanácsadója, hírszerzésnek vezetője, valamint államtitkár a román belügyminisztériumban. Azután disszidált, hogy JimmyCarter elnöktől politikai menedékjogot kapott. Évekkel később kiadott visszaemlékezései óriási visszhangot keltettek a rendszerváltás idején, gyakorlatilag feltárta a világ előtt a zsarnoki román rezsim igazi arcát: az egész világra kiterjedő hírszerző hálózatot, az ipari kémkedést és fegyverkereskedelmet, a gyilkosságokat, a hintapolitikát. (Libri. hu ismertetője) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk#35 (Vérfarkasok Miller’s Hollowban, Good Cop, Bad Cop, Francis Drake, Szerelmes levél, Mr. Jack Pocket, Üdvözlet a mélyben) - Péli Csaba ajánlója. "Az érvelés az egyik legjobb társasjáték. De ebben nem a szerencse dönt, és a tétje is nagyobb annál, mint célba érni a pályán. Meggyőződések, hitek, ismeretek, tettek múlnak rajta. Aki érvelni tud, az képes formálni a világ erőit és élni a pillanattal, jogaival. Képes együtt élni másokkal.” (Aczél Petra, nyelvész és kommunikációkutató) Sok olyan játék van, ahol a jó eredmény nem a logikán, vagy a stratégián múlik, hanem azon, hogy mennyire vagyunk meggyőzőek, vagy épp mennyire vagyunk képesek elrejteni a valódi arcunkat a többiek elől. Magyarul meg nem jelent, de remek, nyelvfüggetlen játékok: Vérfarkasok Miller’s Hollowban, Good Cop, Bad Cop, Francis Drake, Szerelmes levél, Mr. Jack Pocket, Üdvözlet a mélyben

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Kihívás és felelősség! - beszélgetés Hegyi Mirával az Önindító magazinban. Mira végzős a Bibó István Gimnáziumban és rengeteg feladatot vállal, szívesen. Programokat szervez, irányítja a "gólyák" rendezvényeit, miközben országos szinten is jegyzett fitness versenyző, szabadidejében gitározik és szó szerint készül a nagybetűs ÉLETRE. Tartalmas beszélgetés, érdemes meghallgatni!(ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Közel 200 kisbolygó radarméréseinek eredményét elemezték kutatók. Megfejtették a kozmikus mágnes előállításának titkát. Vulkáni infrahang segítheti a kitörések előrejelzését. Működő hajhagymákat fejlesztettek sejttenyészetben. Robotok segíthetnek a dadogás gyógyításában. Rájöttek a tudósok, hogyan lehet olvasni a gondolatokban. Elkezdődött a legfuturisztikusabb megapolisz építése. Világrekordot állított fel a különleges repülőeszköz. 250 százalékkal gyorsabban sétálhatunk a világ leggyorsabb cipőjével. Az aktív közösségi élet lassítja a szellemi hanyatlásunkat. Magyar kutatók bevonásával sikerült pontot tenni arra az évtizedek óta fennálló kérdésre, hogy a hamis mosolygás boldogabbá teszi-e az embert. Mesterséges véreret fejlesztettek tudósok.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Szabó Magda: Tündér Lala

19:25 - Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben:Peter Mayle - Egy év Provance-ban

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Édes Árpád - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna