Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 09. 30. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Böjte Csaba

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Kohi-Pál Eszter - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Eleanor H. Porter-Az öröm játéka örök

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Kortárs Mentor Program. Több éve már annak, hogy a Szilády Áron Gimnáziumban is megfogalmazódott az igény a címben megjelölt program bevezetésére. Kelemenné Márkus Ágnes tanárnő a kezdetektől nagy lelkesedéssel, érzékenységgel és kellő szakértelemmel vesz részt a megvalósításban. Vele készült mai beszélgetésünk! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Virágné Színes Ilona alkotóművész - kiállítása a szegedi Agórában. Ilonának nemcsak a neve, hanem a lelke is színes! Jól mutatja ezt a 2022 szeptember 8 - október 7-ig tartó szegedi jótékony célú kiállítása is. Az ott kiállított és eladott képek bevétele a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványát támogatja. A tanár-alkotóművész jól ismert városunkban, de talán kevesen tudják, honnan és mikortól ered az ő érdeklődése a rajzolás, festés és mindenféle anyaggal való alkotás iránt. Amit igen korántól kezdve megoszt a diákokkal is, mert vallja, hogy az alkotás bármely formája gyönyörködtet és gyógyít. Mi is ez a kiállítás, milyen szolgálatot végez az alapítvány? Tartsanak velünk a részletekért!(ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: Lefotózta a Nap légkörét a világ legnagyobb teleszkópja. A levegőből vonja ki a hidrogént egy új elektrolizáló berendezés. Hatalmas, széles sávú internetet szolgáltató európai műholdat lőttek fel az űrbe. Képet állít elő szövegből a mesterséges intelligencia. Laboratóriumban növesztett élő bőrrel vonták be egy robot ujját japán kutatók. A vezeték nélküli töltést forradalmasították dél-koreai kutatók. Az agy jutalmazási rendszerének új anatómiai és genetikai részleteit írták le magyar kutatók. Lelki és testi tünetei is lehetnek annak, ha az ember folyamatosan negatív híreket olvas. Római kori torony maradványaira bukkantak régészek Angliában. Az esővíz hatékonyabb felhasználására készül Bécs. Különleges sejt segíti a jak légzését. Kifejlesztették a tablettát, ami leválthatja az inzulininjekciót. A Down-szindrómások kognitív képességeinek fejlődésében segít egy hormonterápia. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Itt és most. Vendégek: Ungár Anikó - Somorjai Ilona (Miss Bee) - Schuster Lóránt - Sipos Tomi

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Babusgató: Családi szerepek, nevelési attitűdök. A műsor mai vendége, Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai tagintézményének óvodapedagógusa, mesterpedagógusa, grafológus, kommunikációs-és konfliktuskezelő disputa. A téma a családi nevelés jelentősége a korai években. A családi szerepek, öröklött, tanult nevelési elvek jelentősége a kisgyermekkorban. Tartsanak velünk! (kép forrása: gyerekneveles.hu)

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

17:10 – Önindító: Borban az igazság! - beszélgetés Kunszeri Miklóssal a halasi Cultores Moris  Redemptionis borlovagrend nagymesterével egy különleges évforduló apropóján. Milyen a jó alföldi bor? Miért lett Kiskunhalas a "Szőlő és bor városa? Milyen feladata van a borlovagrendeknek? Kérdések és válaszok az Önindító magazinban! Egészségünkre!

18:00 – Helyi hírek

19:00 –MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:25 - Irodalom az éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Irodalom az éterben: Helyi értéktárunk bővül - Halasi alkotók és a József Attila Irodalmi kör tagjainak verseit novelláit hallhatják rádiónkban, többnyire az alkotók előadásában szept 14-től estéről –estére 20 órai kezdettel. Az alkotásokat a Halas rádió hangalbumából is elérhetik a hallgatóink!

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Kohi-Pál Eszter - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Aréna