Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 09. 27. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló:

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál -Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Eleanor H. Porter - Az öröm játéka örök

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója - Szabó Magda: Abigél, Az Abigél Szabó Magda ifjúsági regénye, amely 1970-ben jelent meg először Lóránt Lilla illusztrációival a Móra Könyvkiadónál. Népszerűsége azóta is töretlen, számos kiadást ért meg, valamint tévésorozat, hangoskönyv és musical is készült belőle. Kezdetben romantikus, kalandos lányregénynek tűnik, később azonban ennél komolyabbra fordul a cselekmény, a második világháború a gondtalan kamaszok életébe is begyűrűzik. A főszereplő Ginának a szeszélyes, elkényeztetett gyereklányból hirtelen megfontolt, felelősségteljes felnőtté kell válnia, hogy a saját és apja életét mentse. Szabó Magda számos műve nemcsak magyar, hanem más nyelven is több kiadást megért már, az írónő regényei külföldön is népszerűek. Az Abigél 1974-ben jelent meg csehül, 1977-ben lengyelül, 1986-ban németül, 1996-ban lettül, 2003-ban románul, 2007-ben olaszul, 2017-ben franciául. Len Rix angol fordítása 2020-ban jelent meg.  (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Halasi kaleidoszkóp:

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: A mesékkel kezdődött minden! - beszélgetés Olajos Tamarával a Szilády Gimnázium végzősével az Önindító magazinban. Tamara elsősorban humán beállítottságú, de tulajdonképpen minden érdekli, sőt az egyik meghatározó alakja az iskola közösségi életének is. Merre tovább Tamara? Milyen feladatokat, kihívásokat rejt még ez az esztendő? Kérdések és válaszok a Halas Rádió magazinjában. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Lefotózta a Nap légkörét a világ legnagyobb teleszkópja. A levegőből vonja ki a hidrogént egy új elektrolizáló berendezés. Hatalmas, széles sávú internetet szolgáltató európai műholdat lőttek fel az űrbe. Képet állít elő szövegből a mesterséges intelligencia. Laboratóriumban növesztett élő bőrrel vonták be egy robot ujját japán kutatók. A vezeték nélküli töltést forradalmasították dél-koreai kutatók. Az agy jutalmazási rendszerének új anatómiai és genetikai részleteit írták le magyar kutatók. Lelki és testi tünetei is lehetnek annak, ha az ember folyamatosan negatív híreket olvas. Római kori torony maradványaira bukkantak régészek Angliában. Az esővíz hatékonyabb felhasználására készül Bécs. Különleges sejt segíti a jak légzését. Kifejlesztették a tablettát, ami leválthatja az inzulininjekciót. A Down-szindrómások kognitív képességeinek fejlődésében segít egy hormonterápia.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Noé bárkája

19:25 - Irodalom az Éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Helyi értéktárunk bővül - Halasi alkotók és a József Attila Irodalmi kör tagjainak verseit novelláit hallhatják rádiónkban, többnyire az alkotók előadásában szept 14-től estéről –estére 20 órai kezdettel. Az alkotásokat a Halas rádió hangalbumából is elérhetik a hallgatóink!

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bödecs Pál -Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 



Partnereink

Babud és Társa

Babud és Társa

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Bács-Gazda Coop Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.

Sigron Magyarország Kft.

Sigron Magyarország Kft.

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

 FÁRSZER  Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

FÁRSZER Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

Magyar Borfutár Borkereskedés

Magyar Borfutár Borkereskedés