Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 09. 22. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bartha Kálmán Dr. biológus, a Nemzeti Népegészségügyi központ nyugalmazott munkatársa

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Bödecs Pál - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Rodriquez - El Dorado

6:00 – Helyi hírek

6:10 – Lelkifröccs: A "közösség médiája": tényleg közösségi? Noha így nevezik, a különféle tartalommegosztó közösségi médiumoknak az égvilágon semmi köze sincs a közösségi léthez. Ez ugyanis olyan csoportot feltételez, amelynek tagjai elkötelezettek, önzetlenek egymás iránt. Az internetes felületek sokkal inkább a káosz, az indulatok, az ellenőrizetlen hírek világa, ami sokszor ártóbb, mint amilyen hasznos. - mennyire 'közösségi' - azaz mennyire kapcsolatteremtő, és mennyire elidegenítő? Tartsanak velünk! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Babusgató: A "nem" szó személyiségformáló hatása. Miért nem jó, ha mindent megengedünk a gyerekeinknek? Miért nem jó, ha nincsenek határok, szabályok? Miért nehéz nemet mondani? Szülőként gyermekeink kívánságainak elutasítása, a "nem" úgymond tiltás elfogadása döntő szerepet játszhat abban, hogy erős, pozitív személyiségjegyek alakuljanak ki bennünk. Ilyenek, mint például a fegyelem, önbecsülés, türelem, igények, szükségletek felismerése. A műsor vendége Lengyel Erika, a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa, mesterpedagógus és köznevelés szakértője. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 - Halasi Kaleidoszkóp: IN MEMORIAM Kovács Tiborné Erzsike református nőszövetségi titkár életútja. Erzsike a helyi református gyülekezet oszlopos tagja, aki nemrégiben kapta meg szolgálata iránti elismerésként a Zsindelyné Tüdős Klára díjat. Közel 26 éven át vezette a nőszövetség könyvelését. Életútja nehézségekkel teli volt, és a ezek ellenére, talán pont ezért hittel, kitartással és örömökkel teljes. A háborúba elmaradt édesapa hiányát a családban anyukája igyekezett munkával, reggeli zsoltár és dicséret énekléssel ellensúlyozni. Erzsike pályaválasztásában is volt egy merész kanyar, mely abban az időben nagy bátorságot igényelt, de az anya ezt is megértéssel fogadta. Hogyan is alakult pályaválasztása, családi élete? Illetve hogyan kezdte meg az újrainduló református gimnázium könyvelését, majd a nőszövetségét könyvelését Bödecs Pál, illetve Váczi Klárika kérésére? Hogyan éli nyugdíjas napjait ma is az arcáról sugárzó örömmel teljesen Erzsike? Megtudják, ha velünk tartanak!

14:00 – Helyi hírek

14:10 - 153-Lélekmód:

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Jóllét: Waldorf óvoda indult 2022-ben - Lakatos-Korda Hajnalka, alapító szülővel beszélgetünk. Szélben Szálló Pitypang Óvoda nevet kapta a most induló waldorf óvoda, mely a Borostyán Waldorf Egyesület legfiatalabb intézménye. Hajnii férjével Lakatos Tomival, és az alapító szülőtársakkal sokat dolgoztak és küzdöttek azért, hogy ez a waldorf ovi elindulhasson Kiskunhalason. Tették azért, mert idősebb lányuk ugyanezen típusú iskolába jár, és olyan csodálatos módon bejött nekik ez a waldorf szellemiség, hogy ovis gyermeküknek is szeretnék ha része lenne benne, és más csatlakozószülőknek és ovisnak is. Mi is ez a szellemiség, hogyan működik egy waldorf ovi, hogyan született meg ez az új intézmény városunkban? Tartsanak velünk a részletekért ebbe a lélekemelő, örömökkel teljes beszélgetésbe!

18:00 – Helyi hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat:A fenyőfa

19:25 – Irodalom az éterben: James Herriot: A repülő állatorvos

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Helyi értéktárunk bővül - Halasi alkotók és a József Attila Irodalmi kör tagjainak verseit novelláit hallhatják rádiónkban, többnyire az alkotók előadásában szept 14-től estéről –estére 20 órai kezdettel. Az alkotásokat a Halas rádió hangalbumából is elérhetik a hallgatóink!

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Bödecs Pál – Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Aréna