Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 09. 26. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló

3:00 – Irodalom az éterben(ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Édes Árpád - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Rodriquez - El Dorado

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 –Önindító: A mesékkel kezdődött minden! - beszélgetés Olajos Tamarával a Szilády gimnázium végzősével az Önindító magazinban. Tamara elsősorban humán beállítottságú, de tulajdonképpen minden érdekli, sőt az egyik meghatározó alakja az iskola közösségi életének is. Merre tovább Tamara? Milyen feladatokat, kihívásokat rejt még ez az esztendő? Kérdések és válaszok a Halas Rádió magazinjában. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Ilyen a boksz, avagy Suriboy és a fiúk a Viharsarokból! - beszélgetés Mester Sándorral a Halasi Box Club elnökével a Ziccerben. Október első és második napján rendezi a halasi egylet a hagyományos, már XXI. Testvérvárosok Kupáját és egy hármas jubileum apropóján egy nagyon izgalmasnak ígérkező profi bokszgálát is láthatnak a kedves érdeklődők a Bibó-gimnázium sportcsarnokában. Hiába a ring olyan, mint az élet! Részletek a Ziccerben! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: Babusgató: A különbözőség ajándéka 2. - beszélgetés Sárkányné Vida Erzsébettel

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Szabó Magda: Abigél, Az Abigél Szabó Magda ifjúsági regénye, amely 1970-ben jelent meg először Lóránt Lilla illusztrációival a Móra Könyvkiadónál. Népszerűsége azóta is töretlen, számos kiadást ért meg, valamint tévésorozat, hangoskönyv és musical is készült belőle. Kezdetben romantikus, kalandos lányregénynek tűnik, később azonban ennél komolyabbra fordul a cselekmény, a második világháború a gondtalan kamaszok életébe is begyűrűzik. A főszereplő Ginának a szeszélyes, elkényeztetett gyereklányból hirtelen megfontolt, felelősségteljes felnőtté kell válnia, hogy a saját és apja életét mentse. Szabó Magda számos műve nemcsak magyar, hanem más nyelven is több kiadást megért már, az írónő regényei külföldön is népszerűek. Az Abigél 1974-ben jelent meg csehül, 1977-ben lengyelül, 1986-ban németül, 1996-ban lettül, 2003-ban románul, 2007-ben olaszul, 2017-ben franciául. Len Rix angol fordítása 2020-ban jelent meg. (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Kikapcsoltnak hitt számítógépről küldött üzeneteket a szonda a csillagközi térből. Bevált a Mars-járóra telepített oxigénfejlesztő, ezért nagyobbat építenek belőle. Magyar műszerekkel vizsgálják az űrbeli sugárzás emberi szövetekre gyakorolt hatását. Magyar kutatási eredmények reformálhatják meg a számítástechnikát. Könnyekből azonosítja a rákos megbetegedést egy új kontaktlencse. Arany nanoszerkezetek segíthetik a daganatok korai felismerését. Apró szünetek tehetik még eredményesebbé a tanulást és a munkavégzést. Nyomtatható gyantát állítottak elő politejsav alapú műanyagból. Nagyobbra nő egy egérfajta az Andok esős területein, mint az esőárnyékosabb felén. Zsebben hordja a szimbiózisban élő mikrobákat egy bogárfaj. Különös dolog derült ki a protonról: saját magánál nehezebb részecskét is tartalmazhat. Faanyagokra szánt tűzálló bevonat készült.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Kimondott, és ki nem mondott történetek Vendégek: Laár András, Wolf Kati, Géczi Erika, Rippel Ferenc (előző heti adás ismétlése)

18:00 – Helyi hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Noé bárkája

19:25 - Irodalom az Éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Helyi értéktárunk bővül - Halasi alkotók és a József Attila Irodalmi kör tagjainak verseit novelláit hallhatják rádiónkban, többnyire az alkotók előadásában szeptember 14-től estéről – estére 20 órai kezdettel. Az alkotásokat a Halas rádió hangalbumából is elérhetik a hallgatóink!

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Édes Árpád – Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Aréna