Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 09. 20. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kiss Ferenc 2.rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Kovács Teodóra - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Rodriquez - El Dorado

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Leány gyöngy fülbevalóval (Girl with a Pearl Earring) angol-luxemburgi film 2003. A tizenhét éves Griet (Scarlett Johansson) édesapja megvakul egy kemence felrobbanásánál, ezért a lány kénytelen cselédnek szegődni a festõ, Johannes Vermeer (Colin Firth) családjához. A lány kortalan szépsége felkelti a festőművész érdeklődését, és bár neveltetésük és társadalmi helyzetük gyökeresen más, a mester észreveszi Griet ösztönös tehetségét, és fokozatosan beavatja őt művészetének titokzatos világába. Amikor anyósa, Maria Thins (Judy Parfitt) észreveszi, hogy Griet lett Vermeer múzsája, veszedelmes döntést hoz. (Port.hu rezüméje) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Halasi kaleidoszkóp:

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Elég jó anyaság! - beszélgetés Plander Nóra pszichológussal, aki április óta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház szülészeti osztályán segíti, támogatja a leendő anyukákat, kismamákat, kisgyermeket nevelő szülőket! Hogyan lehetünk elég jó szülők? Hogyan ne legyünk hibátlanok? Miért fontos a család és a szakemberek segítsége? Erről is szól az interjú mindenkinek! Meg kell hallgatni! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Kikapcsoltnak hitt számítógépről küldött üzeneteket a szonda a csillagközi térből. Bevált a Mars-járóra telepített oxigénfejlesztő, ezért nagyobbat építenek belőle. Magyar műszerekkel vizsgálják az űrbeli sugárzás emberi szövetekre gyakorolt hatását. Magyar kutatási eredmények reformálhatják meg a számítástechnikát. Könnyekből azonosítja a rákos megbetegedést egy új kontaktlencse. Arany nanoszerkezetek segíthetik a daganatok korai felismerését. Apró szünetek tehetik még eredményesebbé a tanulást és a munkavégzést. Nyomtatható gyantát állítottak elő politejsav alapú műanyagból. Nagyobbra nő egy egérfajta az Andok esős területein, mint az esőárnyékosabb felén. Zsebben hordja a szimbiózisban élő mikrobákat egy bogárfaj. Különös dolog derült ki a protonról: saját magánál nehezebb részecskét is tartalmazhat. Faanyagokra szánt tűzálló bevonat készült.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:25 - Irodalom az Éterben:

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Helyi értéktárunk bővül - Halasi alkotók és a József Attila Irodalmi kör tagjainak verseit novelláit hallhatják rádiónkban, többnyire az alkotók előadásában szept 14-től estéről –estére 20 órai kezdettel. Az alkotásokat a Halas rádió hangalbumából is elérhetik a hallgatóink!

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Kovács Teodóra -Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Partnereink

Babud és Társa

Babud és Társa

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.