Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 09. 19. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Kiss Ferenc 1.rész

3:00 – Irodalom az éterben(ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Arany-Michels Richárd - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Rodriquez - El Dorado

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 –Önindító: Elég jó anyaság! - beszélgetés Plander Nóra pszichológussal, aki április óta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház szülészeti osztályán segíti, támogatja a leendő anyukákat, kismamákat, kisgyermeket nevelő szülőket! Hogyan lehetünk elég jó szülők? Hogyan ne legyünk hibátlanok? Miért fontos a család és a szakemberek segítsége? Erről is szól az interjú mindenkinek! Meg kell hallgatni! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Rekreáció és életmód! - beszélgetés Varga Katával a Szegedi Tudományegyetem hallgatójával. Kata itt Halason, Novotny Attilánál kezdett el úszni, majd szorgalma, tehetsége révén bekerült az országos elitbe. Érettségi után egy erőt-próbáló mérföldkőhöz érkezett: Szegeden folytatja sportpályafutását és ezzel párhuzamosan már a második évet "koptatja" az egyetemen. Hitvallás, inspiráció, pozitív energiák - Kata interjúja erről is vall. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: 153-Lélekmód: Férfi - női szerepek sérülései a XXI. században, a gyógyulás útjai - Miklya Luzsányi Mónika pedagógus – írónővel

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Leány gyöngy fülbevalóval (Girl with a Pearl Earring) angol-luxemburgi film 2003. A tizenhét éves Griet (Scarlett Johansson) édesapja megvakul egy kemence felrobbanásánál, ezért a lány kénytelen cselédnek szegődni a festõ, Johannes Vermeer (Colin Firth) családjához. A lány kortalan szépsége felkelti a festőművész érdeklődését, és bár neveltetésük és társadalmi helyzetük gyökeresen más, a mester észreveszi Griet ösztönös tehetségét, és fokozatosan beavatja őt művészetének titokzatos világába. Amikor anyósa, Maria Thins (Judy Parfitt) észreveszi, hogy Griet lett Vermeer múzsája, veszedelmes döntést hoz. (Port.hu rezüméje) (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Pilótaengedély sem szükséges az új elektromos repülőhöz, melyet elsősorban gazdálkodók számára fejlesztett egy amerikai cég. A naprendszeren kívül jár a NASA űrszondája. Exobolygón talált szén-dioxidot a NASA űrteleszkópja. 140 km/h-val is mehet a Magyarországon gyártott alkatrésszel üzemelő hidrogénvonat. Tengervízből kivont magnéziummal készült cement zöldítheti a betonipart. Akár 48 órán keresztül is képes folyamatos ultrahangképet adni a viselhető készülék. Lepkeszárnyból előállított nanoszerkezeteket vizsgáltak magyar kutatók. Száradás közben változatos bútordarabbá alakul a 3D-nyomtatással előállított faanyag. Szociális készségeket kapnak a robotok az együttműködés érdekében. 20 percig stimulálták árammal az agyat, segített az Alzheimer-kórban szenvedőknek emlékezni. A teljes színvakságban szenvedő fiatalok számára jelenthet gyógymódot egy új amerikai génterápia. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Mit látsz? Vendégek: Laár András, Wolf Kati, Géczi Erika, Rippel Ferenc (előző heti adás ismétlése)

18:00 – Helyi hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: A hercegnő és a kobold

19:25 - Irodalom az Éterben:James Herriot: A repülő állatorvos

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Helyi értéktárunk bővül - Halasi alkotók és a József Attila Irodalmi kör tagjainak verseit novelláit hallhatják rádiónkban, többnyire az alkotók előadásában szept 14-től estéről –estére 20 órai kezdettel. Az alkotásokat a Halas rádió hangalbumából is elérhetik a hallgatóink!

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Arany-Michels Richárd - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Aréna