Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 08. 02. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Fegyó Béla, ráckevei festőművész 2. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál -Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Peter Mayle - Egy év Provance-ban

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: María Duenas - Sira (Gabo Könyvkiadó Kft. 2022.) A nemzetközi sikerkönyv, az Öltések közt az idő folytatása. A második világháború végén a varrónőből lett egykori kém, Sira Quiroga babát vár, és végre békés életet él brit diplomata férjével, Marcusszal. A sorsnak azonban más tervei vannak vele, és a nyugalom átmenetinek bizonyul. Férjét Jeruzsálembe helyezik át, ahol a házaspár belekeveredik a politikai fenyegetések és az erőszak világába. Végül az Izrael állam megszületése megelőző feszültségek elérik a forráspontot, és tragédiába csapnak át a King David Hotel szörnyű bombázása során. Sira arra kényszerül, hogy újra feltalálja magát, ezért Angliába utazik, ahol megküzd az anyósa ellenségeskedésével, miközben új küldetést vállal a brit hírszerzésnél, és új identitást vesz fel. Livia Nash lesz, akinek fedőfoglalkozása újságíró a latin-amerikai BBC-nél. Sira hamarosan Madridba utazik, ahol találkozik a félelmetes Eva Peronnal - és elbűvöli őt. Később egy tangeri küldetésben vesz részt Barbara Hutton amerikai örökösnővel. Útja során árnyakkal találkozik a múltjából, akik mind arra törekszenek, hogy tönkretegyék őt - köztük egykori szeretőjével, Ramiróval, aki évekkel ezelőtt elhagyta, amikor még nincstelen fiatal varrónő volt. Végül Marokkóban telepszik le kisfiával - és a fényes, rejtélyes Tanger városában, ahol minden elkezdődött, az élet az öröm és a beteljesülés ígéretét kínálja Sira számára. (Libri.hu ismertetője) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Emberismeret. Kisugárzás vagy a szavak? Melyiket veszed komolyabban?Vendégeink: Danny Blue, Vincze Lilla, Németh Kristóf

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk!#23 - Péli Csaba ajánlója (EladLak!, Modern Art, Ilôs, Istanbul, 7 Csoda, Ice Cool , Tilting at Windmills, High Voltage) "A legelső, amit a gyerek megtanul az iskolában, az az, hogy mennyi zsebpénzt kapnak a többiek.” (Vető József, újságíró) A Monopoly és a Gazdálkodj okosan!, mint a pénz megismerésének útja. Hogyan jöhetnek be a különböző tantárgyak a társasjátékok világába? Nézzünk néhány olyan játékot, amivel a gyerekeink játszva ismerkedhetnek a pénzzel és titokban még a következő tanévre is készíthetjük őket: EladLak! (a pénz és a tárgyak változó értéke), Modern Art (pénz és licitálás, a pénz beosztása), Ilôs (a piaci érték változása), Istanbul (cserekereskedelem), 7 Csoda (az ókori világ), Ice Cool (kézügyesség), Tilting at Windmills (matematika), High Voltage (matematika)

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Minden rendben van bennem és körülöttem! - beszélgetés Gál Gabi énekművésszel a Halas Rádió Önindító magazinjában. Gabit már hosszú ideje a fővároshoz köti munkája, tevékenysége, de a Halasra mindig hazajön. Szerettei körében kikapcsol, feltöltődik, újabb motivációkat gyűjt. A számtalan hazai és külföldi nagyon sikeres fellépés után a nyár végén városunkban is láthatjuk-hallhatjuk az énekművészt. Részletek, titkok, inspirációk az Önindító magazinban! Hallgassuk együtt! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Megtalálták a világegyetem eddigi legerősebb mágnesét, 300 milliárdszor erősebb egy hűtőmágnesnél. Műholdakat állít majd pályára az Európai Űrügynökség 210 tonnás rakétája. Az agaragarból készült hártyák hasonló hangelnyelő teljesítménnyel büszkélkedhetnek, mint a hagyományos zajszűrő szivacsok. Beüzemelik a világ legerősebb hullámenergia-átalakító rendszerét. Betonházat nyomtattak a Kanári-szigeteken. Polip ihlette azt a kesztyűt, amellyel a vizes, csúszós tárgyak megfogásának problémája oldódott meg. Egy új kutatásból kiderült, miért nem kap agyrázkódást a harkály. Hasbeszélők trükkjét alkalmazza az ausztrál szarkapacsirta. Nem is a Napot követik a napraforgók? Tengerből kiemelt cserépedények árulták el az ókori római borkészítés titkait. Egy újfajta eljárással gyorsabb és költségkímélőbb a vízforralás folyamata. Szuperszámítógépen szimulálják, hogyan születnek meg a gondolatok.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Mikszáth Kálmán: A két koldusdiák

19:25 - Irodalom az Éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben:Szabó Magda - Abigél

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bödecs Pál -Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Partnereink

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Babud és Társa

Babud és Társa

Krausz és Társai

Krausz és Társai