Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 06. 27. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Tóth Mihály mérnök

3:00 – Irodalom az éterben(ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Édes Árpád - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Katalin utca; Alexadre Dumas - Emlékeim

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 –Önindító: Én vagyok az első elnöknő a halasi zsidó hitközség élén! - beszélgetés Ritter Nándorné, Babival az Önindító magazinban. Hogyan fogadta a felkérést? Mit örökölt legendás elődeitől és mi lesz/lehet a folytatás? Kiderül a magazinból! Meg kell hallgatni! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Főtáblások vagyunk! - beszélgetés Csáki Róberttel és Borka Barnabással arról, hogy hogyan, milyen körülmények között nyertek meg a megyei Magyar Kupa döntőjét. A két halasi labdarúgó a Kecel FC színeiben érte el ezt a sikert, mégpedig egy idegőrlő büntetőpárbajban. A részletek, a kulisszatitkok a Ziccer című sportmagazinban. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: 153-Lélekmód: Vácziné Klárika életútja - Gyülekezet és iskola

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Kovács Krisztián: Hiányzó történetek (Európa Könyvkiadó 2022.) Kovács Krisztián első regénye a múlt és a múlt által befolyásolt jelen megértésére tett szenvedélyes generációs kísérlet. Az előző század a jelen rémálmaként vissza-visszatér, és ha már nem menekülhetünk előle, jobb, ha szembenézünk vele, akármennyire félelmetesnek is tűnik, amit látunk. A Hiányzó történetek a tovább élés fordulatos regénye, a második világháborútól napjainkig, Caracastól Budapesten át Tokióig érő letehetetlen történet, vérbeli mai próza. (Libri.hu)

A könyvről színvonalas kritika olvasható az egyik internetes portálon (https://konyvesmagazin.hu/kritika/hianyzo_tortenetek_recenzio.html)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Mintegy 200 négyzetkilométeren terül el a világ legnagyobb növénye az óceán mélyén. 3400 éves városra bukkantak egy víztározóban. Navigációs rendszert fejleszt a NASA, hogy tájékozódni lehessen a Holdon. Rejtélyes képződményeket kutat a NASA a Holdon. Nagy eredmények felé tart egy kutatás, mellyel teljes, szabályozható láthatatlanság is elérhető. Új rekord született a telekommunikáció világában az optikai kábelen történő 1 petabit adatátviteli sebesség elérésével. Jelentős lépést tettek kutatók afelé, hogy a ligninből hasznos anyagokat készíthessenek, környezetbarát módszerekkel. A komolyabb igény hiánya mellett technikai és logisztikai akadályai vannak a hídépítésnek az Amazonason. Automatikusan felismerik és hatékonyan elriasztják a madarakat, a kamerával ellátott madárijesztő drónok. Rekorddöntő repülést hajtott végre a hidrogénhajtású repülőgép. Valósággá válhat az intravénás lélegeztetés. Saját sejtjeiből készült, háromdimenziós nyomtatott fülimplantátumot kapott egy páciens.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: A művész ember. Vendégeink: Ujvári Zoltán Szilveszter, Fehér Balázs, Nyári Aliz, Erdőhegyi Brigitta (előző heti adás ismétlése)

18:00 – Helyi hírek

18:10 – Irodalom az éterben: Gunhild Sehlin - Mária kis szamara

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Bálint Ágnes: Frakk a macskák réme

19:25 - Irodalom az Éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Mihail Bulgakov - A mester és Margarita

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Édes Árpád – Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: David Morrell: A rózsa szövetsége