Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 06. 21. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Navratil Andrea 2. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Katalin utca

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Lili ausztrál - magyar - kanadai dokumentumfilm. Bemutató dátuma: 2019. október 17.Edie tizenéves korában tudta meg, hogy édesanyja, Lili Gardonyi, amikor 1956-ban az oroszok bevonulása után elmenekült Magyarországról, otthagyta kétéves kislányát. A ma 83 éves Lili 60 éven keresztül magában hordozta ezt a traumát, amely rányomta bélyegét saját és családja életére. A dokumentumfilm követi Edie-t, aki három kontinenst bejár, és még fájdalmasabb titkokat tár fel anyja múltjából, miközben megpróbálja megtörni az elhagyatás családi ciklusát. A Lili ritka és mélyen megrendítő képet nyújt arról, hogyan befolyásolta a háború és a kényszerű emigráció nők három generációjának életét. (Cinego-hu ismertetője) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: A művész ember. Vendégeink: Ujvári Zoltán Szilveszter, Fehér Balázs, Nyári Aliz, Erdőhegyi Brigitta

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk!#17 (Egy szép új királyság, Végzetek - Egy legendás kor sötét krónikái, Stranger Things - Az elmenyúzó támadása, Chachapoya - 2. kiadás, Summoner Wars - 2. kiadás, Fesztáv) - Péli Csaba ajánlója. "Esztelen és önmagának ellentmondó elképzelés, hogy ha soha nem térünk új utakra, létrehozhatunk valamit, ami eddig soha nem létezett.”(Francis Bacon, brit filozófus, államférfi) Mennyi az elég? Tényleg kell a polcra többszáz játék, hogy jókat tudjunk játszani? Hogyan alakítsuk ki a saját ízlésünket a társasjátékok terén? Van-e tökéletes játék? Friss, magyar kiadású címek a klub gyűjteményében: Egy szép új királyság, Végzetek - Egy legendás kor sötét krónikái, Stranger Things - Az elmenyúzó támadása, Chachapoya - 2. kiadás, Summoner Wars - 2. kiadás, Fesztáv

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Szétlövés, avagy rajtol a strandkézilabda szezon! - beszélgetés Nagy Gáborral a 9. Kupi Kupa háromnapos, negyven csapatot felvonultató torna egyik főszervezőjével. Pörgésből kettőt ér? Legyen kíváncsi a részletekre!(ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Mintegy 200 négyzetkilométeren terül el a világ legnagyobb növénye az óceán mélyén. 3400 éves városra bukkantak egy víztározóban. Navigációs rendszert fejleszt a NASA, hogy tájékozódni lehessen a Holdon. Rejtélyes képződményeket kutat a NASA a Holdon. Nagy eredmények felé tart egy kutatás, mellyel teljes, szabályozható láthatatlanság is elérhető. Új rekord született a telekommunikáció világában az optikai kábelen történő 1 petabit adatátviteli sebesség elérésével. Jelentős lépést tettek kutatók afelé, hogy a ligninből hasznos anyagokat készíthessenek, környezetbarát módszerekkel. A komolyabb igény hiánya mellett technikai és logisztikai akadályai vannak a hídépítésnek az Amazonason. Automatikusan felismerik és hatékonyan elriasztják a madarakat, a kamerával ellátott madárijesztő drónok. Rekorddöntő repülést hajtott végre a hidrogénhajtású repülőgép. Valósággá válhat az intravénás lélegeztetés. Saját sejtjeiből készült, háromdimenziós nyomtatott fülimplantátumot kapott egy páciens.

18:00 – Helyi Hírek

18:10 – Irodalom az éterben: Janikovszky Éva - Mosolyogni tessék!

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Aladdin csodalámpája

19:25 - Irodalom az Éterben: Victor Hugo- A párizsi Notre-Dame

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben:Mihail Bulgakov - A mester és Margarita

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Édes Árpád - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Bradley Tamás visszaüt