Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 06. 18. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Iancu Laura 1.rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)      

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Ida Regénye

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – Helyi hírek

8:00 – MTI Országos hírek

8:10 – Zöld-tál: Környezettudatos nyár, kímélő ételek - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője a vendégünk, aki óvodapedagógusként arra hoz ötleteket, hogyan tölthetjük gyermekeinkkel a nyarat, hogy az érdekes és játékos legyen. Trükkös játékok mellett gyors, könnyű ételek receptjeit osztja meg velünk, hogy minél több idő maradjon a szórakozásra. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – MTI Országos hírek

9:10 – Ziccer: Feljutottunk! - beszélgetés Dr. Paic Róbert mesteredzővel, egyetemi oktatóval, a Szilády Gimnázium testnevelőjével, arról hogy irányításával a Kecskeméti NKSE megnyerte az NBII-es női kézilabda bajnokságot és feljutott az NBI/B-be. Részletek, háttér-információk, kulisszatitkok a Ziccerben! Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Helyi hírek

10:10- Érdekes emberek: Két életút, egy pálya, és egy szerelem, villamosmérnökök a négyzeten – Babud Liával és Bakos Bálinttal beszélgetünk. Nem ritka, hogy sok fiatal az egyetemi évek alatt talál egymásra, így történt ez Liával és Bálinttal is. De az már jóval ritkább a BME villamosmérnöki szakán, hogy egyszerre végeztek summa cum laude minősítéssel mindketten néhány hónapja! Az különösen ritka, hogy Lia részéről komoly családi nehézségek és próbák között tudott ez a pályaválasztás és szép eredmény megszületni. Megismerjük életútjukat, az egyetemi éveket, és ismerkedésük történetét mai beszélgetésünkben!(ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – 153-Lélekmód: Elsőként szeretem tudni a dolgokat! - Jáger Levente médiás életútja. Levente sportkommentátor, újságíró, hírszerkesztő és műsorvezető a Halas Médiában, a Halas Rádióban, így sokak hallhatják nevét rendszeresen városunkban. Az igényes munka, mely jellemzi nem véletlen, hisz közel három évtizedes média tapasztalat van már a háta mögött. Az elmúlt években pedig kipróbálta magát ceremóniamesterként is. Megismerhetjük mai beszélgetésünkből, miért volt mindennap új horzsolás rajta gyerekként, hogyan szerették meg öccsével együtt a zenét és sportot már szülői minta alapján is! A jó fogalmazáskészségű diákban hogyan fedezte fel a Dr. Szabó Miklós a Szilády akkori igazgatója, és Palásti Károly osztályfőnöke az újságírói vénát? Milyenek is voltak a kezdetek a Halasi Tükör és média indulásakor? A hajdan rendőr, tűzoltó és nyomozói pályatervek hogyan is valósultak meg tulajdonképpen, csak ma baleseti helyszíni tudósítóként első kézből ad hírt városunkban ezekről az eseményekről. A hírszerkesztési munkát tartja a médiás tevékenység csúcsának, és örömére ezt műveli több felületen és formában nap, mint nap. Hálás családjának a megértésért, mellyel kezelik ezt a legtöbbször nem délután 4-kor befejeződő munkát. Tartsanak velünk Jáger Levente életút riportjába! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10-Bitmobile: (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

15:00 – MTI Országos hírek

15:10- Királyfik és Királylányok

16:00 – Helyi hírek

16:10 – Halasi szószékek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Klasszikusok órája: Még nem bombázták Londont, amikor az Istenek összegyűltek és elhatározták, hogy öt fiú fog hamarosan születni. fontos küldetésük lesz, s ezt a hatvanas években fogják megvalósítani. Az Istenek hatalmas köveket választottak a sziklás égi mezőkön, s ezeket addig-addig csiszolták, míg lelket nem leheltek beléjük. Így jött létre az ötös égi mása, hogy majd egy napon megjelenjen a Földön. Feladatuk: zenével becsavarogni a világot - hidat verni kelet és nyugat, észak és dél között. A Rollng Stones megszületett.

18:00 – Helyi hírek

18:10- Hitvalló

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Aladdin csodalámpája

19:25 – Irodalom az Éterben: Victor Hugo- A párizsi Notre-Dame

20:00 – Helyi hírek

20:10 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása (Mária Rádiótól átvett műsor)

21:10 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 - Éjszakai virrasztó irodalom: Lev Tolsztoj - Háború és béke