Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 06. 10. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Sotonyi Péter 2. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Ida Regénye

5:30 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Csetényi park – az új buszmegálló - városi dotto: Kuris István László alpolgármesterrel beszélgetünk. Egy megvalósult álom, a Csetényi park nyitotta meg kapuit 2022 május 29-én gyereknapon a látogatók előtt. Ennek előzményeiről, a park működéséről és lehetőségeiről hallunk mai adásunkban. Mikor nyit az új buszmegálló és mikor indul a városnéző kisvonat, az úgynevezett dottó városunkban? Mi lesz a tervezett útvonala? No és mi a helyzet a Sóstói parkkal? Ezekre a kérdésekre kaptunk válaszokat mai interjúnkban! Tartsanak velünk! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Covid lecsengőben? 1.rész - Dr. Egri Antallal, a Semmelweis kórház fertőző osztályának vezető főorvosával beszélgetünk. 2022 nyara nyugodt, a covid adatok bíztató módon csökkennek, ez jó. De mit hoz a jövő? Dr. Egri Antal közel három évtizede dolgozik ezen a területen, a fertőző betegségek terén nagy tapasztalatra tett szert az évek során. Mégis új és megrendítő kihívás elé került a covid vírusjárvány alatt munkatársaival együtt 2019-től. Megismerjük, hogy az új és nehéz helyzetben milyen újító megoldásokat alakítottak itt ki városunkban, melyek egy része azután országos minta is lett. Megtudjuk általában hogyan viselkednek a fertőzés hullámok, és mire lehet számítani 2022 őszén. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: Ultrahanggal történik a testbe ültetett készülékek elemeinek feltöltése. Hamarosan piacra kerülhet az első intelligens kontaktlencse. Öngyógyító tevékenységet folytathatnak a delfinek a korallokhoz való dörgölőzéssel. A vulkánlakó egerek a legmagasabban élő emlősök a világon. Értelmetlen jeleket küld a 45 éve utazó űrszonda a Naprendszeren túlról. A Föld bolygótestvéreit is megfigyelheti, valamint a csillagok közt pásztázhat az űrtávcső. Közlekedési szimulátor segítségével kerülhetők el a forgalmi dugók. Alig fogjuk hallani a jövő drónjait repülés közben. Jótékony hatása van az agyra a futásnak. Színes freskókat tártak fel egy egyiptomi templomban. Gondolatainkkal irányíthatók a kifejlesztett robotkarok. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp:"Ha végre itt a nyár..."Nagyon vártuk, aztán megérkezett. Mármint a nyár. Minden várható örömét magával hozta, de sajnos azokat a nehéz dolgokat is, melyre egyikünk sem vágyik. Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszonnyal beszélgetünk.

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Babusgató: Biga-Csiga Vár! - Mónus Mónika gyógypedagógussal beszélgettünk. Csiga-biga? Biga-csiga? Egy lelkiismeretes, kiváló szakember Mónus Mónika gyógypedagógus, logopédus, mozgásterapeuta beszél a munkájáról, elhivatottságáról. Mit javasol a szakember? Mire figyeljenek a szülők? Melyek az árulkodó jelek, amikor már érdemes szakember segítségét kérni? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a műsorban. Mozgásfejlesztés, mozgásterápia, rész-képességfejlesztés, logopédia és egyénre szabott fejlesztés, tanácsadás. Tartsanak velünk a Babusgató pénteki adásában!

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

17:10 – Önindító: Megszerettem a vax illatát! - beszélgetés Szabadi Attila kézilabdással, a halasi építőcenter vezetőjével az Önindító magazinban. Egyensúly - talán ez az egész beszélgetés eszenciája - legalábbis az én olvasatomban. Hogy Önöknek mi a párbeszéd mondanivalója, azt csak úgy tudják megfogalmazni, ha meghallgatják! Rajta!

18:00 – Helyi hírek

18:10- Irodalom az éterben: Konrad Lorenz - Ember és kutya

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:25 - Irodalom az éterben: Victor Hugo- A párizsi Notre-Dame

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Irodalom az éterben: A mester és Margarita

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Terry Pratchett - A mágia színe